Skip to main content

A modern kor leplezetlenül. Van-e jövõd az új világrendben 11. - Újjáéledő Római Birodalom

Az előadás célja, hogy ismerjük a jelent, fel tudjunk készülni a közel- vagy középtávú jövőre, és megértsük, hogy kb. “hol, és miben” vagyunk a történelem perspektívájában.
Az Édenkertnél kezdtük, sőt még kicsivel visszábbról.  Az elmúlt két alkalommal már a New Age-ről és a Globalizációról volt szó.
  A mai ember alapvetően nem ismeri a kapcsolatok értékét. Nem tudjuk, és értjük pontosan, hogy milyen lehetőségeket ill. értéket jelent az, hogy van mellettem egy-egy ember, aki megosztotta velem az életét, és része lehet az életemnek. Nem ismerjük igazán az emberi kapcsolatok valódi értékét. Természetesnek vesszük őket. Van egy rendszer, amiben viszonyulok a másik emberhez és ez a rendszer így “rendben van”.  Közben – ha jól belegondolsz, és őszinte vagy magadhoz –már az egy csoda, hogy egy másik ember társaságában lehetsz. Szerintetek miért normális dolog az, hogy én valakitől szeretetet, gondoskodást, vagy elfogadást kapok? Erre a kérdésre a mai világ ezer választ ad. Azonban, ha egy kicsit elgondolkodsz rajta megláthatod, hogy ezek a kapcsolatok egyáltalán nem “normális”, főleg nem természetes dolgok.

Egy másik oldal az önigazságunk rendszere. Megbántasz valakit, vagy beletaposol valakinek az életébe, vagy bármit hasonlót teszel vele, miért gondolod azt, hogy ezt “csak úgy” helyre lehet hozni? Ha zajlott le már benned olyan folyamat, hogy pl. valaki mérhetetlenül megbántott, vagy beletaposott az életedbe, és tudod, hogy ez pontosan mit jelent, vagy amikor pl. tönkreteszed egy ember életét, vagy valakinek az életébe belepiszkítasz, és később azt mondod, hogy -bocsánat, ne haragudj!-, ez miért “megoldás” a kérdésre?  Mit tudtál valóban helyretenni? Mit tudtál nem megtörténtté tenni?  Azt a tényt akarom egy kicsit körülírni,  hogy amikor két ember együtt él, és az egyik ember kap a másiktól valamit, vagy valaki megbocsát nekem, az semmilyen zártrendszerbe nem foglalható, és főleg nem triviális dolg. Az egy igazi csoda, mert a megbocsátás nem rendszerbe illő képesség! Amikor nekem megbocsátanak, vagy én megbocsátok valakinek, akkor nem kerül minden a helyére, és nem tudok mindet elrendezni, vagy mindent meg nem történtté tenni, hanem csak egyszerűen megbocsátunk, és úgy csinálunk, mintha semmi sem történt volna. Valójában minden megtörtént. A megbocsátásban mégis mintha meg nem történté válnának a dolgok. Ezen az egyszerű alapon elindulva - ha őszinte vagy magadhoz- érezheted, hogy embernek lenni ezen a földön egyáltalán nem természetes dolog, ill. az emberekkel, vagy az Istennel kapcsolatban zártrendszerben gondolkodni pedig abszolút nem valós dolog.

A sorozat alatt beszéltünk mindenféle istenről, sokféle vallásról, ill. többféle hitről. Az eddig elmondottak szellemében hasonlóan gondolkodom az Istennel való kapcsolatunkról, ill. az embernek az Istenről alkotott gogalmairól, vagy véleményéről is.  Miért gondoljuk mi emberek azt, hogy bármit is tudunk Istenről? Miért gondoljuk azt, hogy Isten irányítható, kiszámítható? Egyáltalán, miért merünk így gondolkodni a valóság végső okáról? Arról az Istenről, aki teremtette a mennyet és a földet? Miért? Azért, mert egymásról is így gondolkodunk. Sőt, saját magunkról is ezen a módon gondolkodunk.
Azt az embert, aki tartósan élt a saját rendszerében, és ebben a világban, ill. ebben a kultúrában nőtt fel, jellemzi egy keménység. A Biblia szerint : vakság.
A Biblia azt mondja, hogy ez nem csak egy hozzáállásbeli tulajdonság, hanem ez vakság.
A világtalan ember teljesen máshogy él, máshogy mozog, és máshogy viszonyul a dolgokhoz. Ez nyilván igaz ránk is. Aki nem ismeri Istent, aki nem tud róla semmit, annak muszáj egyfajta rendszerben élni. Ennek a rendszernek az egyik neve: vakság. Vak vagyok, és ezért nem vagyok alázatos. Megtörtek és alázatosak csak akkor tudunk lenni, ha kapunk egy kis külső fényt Istentől. Ha valami jön kívülről, ha valami jön Tőle, akkor kezdünk csak el kapizsgálni bármit is. Hogy is jön ez ide?
Úgy, hogy az emberi értékrend valami olyan, mint a gyerekeké. Ha nagy ajándékot kapok, az értékes, ha picit, az nem értékes. „Veszel nekem egy nagy lovat?” Kicsi nem lenne jó? „Nem, én nagyot akarok. Nagy lovat akarok!” Nagy ló nagy ajándék. Így kezdjük a gyermekkort. Ahogy növekszünk és tanulunk, az igényeink csak azért mennek lejjebb, mert kezdjük azokat a pénztárcánk méretéhez igazítani. A valóságban leginkább nagy házat szeretnénk, nagy kocsit, nagy utazásokat, és jó sok pénzt. Mindenből többet, nagyobbat.
Az ember úgy gondolkodik, hogy ami nagy, vagy rengetegen csinálják, az bizony értékes. Az egész társadalom, az egész kultúra erről szól. Az emberiség önmagának teremti az értékeit, az értékrendjét, és önmaga határozza meg, hogy minek pontosan milyen értéke van. A világon a vallás, illetve a társadalmak növekedése is pontosan erről szól. A világ mondja meg, hogy mik az értékek, a világ mondja meg, hogy honnan jöttünk, merre megyünk, a világ határozza meg a módszertant, hogy ezt hogyan csináljuk, és a világ mondja meg, hogy „hogyan kell hinni”, hogy a vallásnak milyen helye van az életedben, vagy a népek életében.
A vezetőink azok, akik függetlenül attól, hogy hisznek-e Istenben, vagy bárkiben, esetenként egy íróasztal mellett határozzák meg azt, hogy a gyakorlati életben te milyen szélső kereteken belül mozoghatsz az Istennel  való járásodban. Az ember tudja, hogyan kell istenesdit játszani, az ember tudja, hogyan kell hinni. Az ember mindent tud. Az ember tudja és ismeri  a kapcsolatokat, és alapból vág ill. ken mindet.
Oda szeretnék kilyukadni, hogy attól, hogy valami nagy, attól, hogy valami professzionális, vagy attól, hogy valami nagyon régi az a valami még nem biztos, hogy valós.
   Van egy kép bennem, ami nagyon kifejező. Az ítéletnél Isten előtt áll egy ember, és azt mondja: „Nemde a Te nevedben űztünk ördögöket? Nemde a Te nevedben tettünk hatalmas dolgokat? …” Egy ember, aki az élő Isten arcába belemondja: nemde a Te nevedben (akaratodnak megfelelően) csináltuk ezeket? Jézus pedig erre azt mondja: soha nem ismertelek titeket.  Ez annyira jó képe az embernek. Odaáll a Teremtője elé, és közli Vele a tutit. „Én ezt a Te nevedben csináltam. Hát nem tudod?!” Ez egy dráma! Tudjuk, hogy Isten mit fektetett le értünk. Sőt, még el sem mondta a teljességet, de az a kicsi, amit tudunk bőven elég lehet.  Ott áll Őelőtte a por teremtménye, és … Na, ezt jelenti embernek lenni. Ezt jelenti “alázatosnak” lenni emberi nyelven. :-(
  Az egész előadássorozatnak van egy ilyen vetülete, amiben szembesülni tudunk azzal, hogy az a valóság, amelyben mi a leggyakrabban élünk, az valójában más, vagyis nem az, mint aminek mi gondoltuk. Az isteni igazság és élet annyira egyszerű dolog. Mi nem, vagy nagyon nehezen tudjuk bevenni ezt az egyszerűt, mert egy hihetetlenül bonyolult, kifinomult, bevált, nagy, és fényes valamit kellene érte otthagyni. Erre a mozdulatra pedig sokszor alig vagyunk képesek.
  Még egy megközelítés. Milyen tudomány az a mai “hi-tech-es” világban, ami nem egyedül az igazságot keresi?! A tudomány eredetileg egy olyan elfogulatlan keresés, melynek az egyetlen célja az igazság kiderítése. Az általunk ma ismert tudomány eleve kizárja az Isten által kijelentett dolgoknak még a lehetőségét is. Még górcső alá sem veszi őket. Ezt a szinte vallásosan ateista megközelítést hívjuk tudománynak, bármilyen területre nézünk is. Milyen emberi tudomány az, ami “eleve meggyőződéses” alapon kizárja a természetfeletti lény, végső ok-okozat, vagy a mindent létrehozó Teremtő létezését?
Erről a fals megközelítésről szól az elmúlt ötven év mindenképpen, de talán már a megelőző pár száz év is.
  Az 1700-as évek után az ember alapmegközelítése Istent kizáró megközelítés volt.  Egy okos és felkészült embernek miért jelent az problémát, hogy lehet, hogy van egy Teremtő? Miért rossz pl. neked az, ha kiderül, hogy van egy “gazdád”? Vagy az, hogy van egy Isten, aki mindenek felett van? Ez miért rossz hír? Amikor felfedezik az x.-edik nagy bolygót, akkor rendszerint mindenki tapsol és örül. Kiderül, hogy pl. már nem csak 9 bolygó van, hanem sokkal több, és persze az egész föld ünnepel. Ám amikor azt mondja valaki, hogy mindennek van egy Teremtője, akkor mindenkinek lemegy a biztosíték: „Na, ez nem jó hír!”
Az ember rendszere, még a legtudományosabb, a legmagasabb szintű, a legegyetemibb, a legracionálisabb is lehet csak egy “nagy semmi”. 

Európai Unió. Nem szeretnék túl mélyen beszélni róla, tényleg csak egy kicsit hozom rád a szívbajt. Éppen egy picit. Ebben kicsit bátorít, hogy a szerdai istentiszteleten P. Kende megemlített pár ehhez kapcsolódó dolgot. A téma az utolsó idők jelei voltak.
Isten mindig kinyilatkoztatta azt, amit az embernek a megfelelő időben tudnia kellett. Beszélt a végidőkről is. A Biblia egy befejezett kinyilatkoztatás, amely minden kínos részletre kitér. Még a végidőkre is. A Biblia Szól a végidők jeleiről.  Ezekből konkrétan három olyan volt, amit meg is fogtunk. Az egyik Izrael állam megszületése volt, melynek előrejelzése  egyértelműen ott van a Bibliában. Pl: Ez 36:24-ben:  “És fölveszlek titeket a pogányok közül, s egybegyűjtelek titeket minden tartományból, és beviszlek titeket a ti földetekre”.
Ezékiel jóval még Jézus előtt élt, és egy olyan próféciát mondott el, amely kizárólag a mai időszakban igaz. Soha máskor nem volt igaz. Majd két évezred után pedig bekövetkezett, mégpedig 1948. májusában. Ez egy csoda. Megkerülhetetlen. Izrael állam megszületése olyan bizonyítéka az idők egy megjövendölt szakaszának,- amelyben vagyunk-, amit nem lehet megfellebbezni. Izrael állam léte, a zsidó nép léte, történelme és a mai történelem teljesen alátámasztja ezt a próféciát.
A másik megemlített jel az Európai Unió, a harmadik pedig a laodiceai gyülekezeti állapot volt. Van egy szellemi állapot,- amelyről Isten Igéje szintén beszél-, emely jellemzi az utolsó időket. Ez a laodiceai állapot. Jel 3:14-21: levél a laodiceai gyülekezetnek.
 
Az Európai Unió is egy ilyen előre kijelentett “végidőjelenség”.
Az előadássorozat egyik részében elhangzott, hogy Dánielnek – aki szintén nem a modern kor embere volt– Isten több esetben is kijelentette ( két próféciában határozottan), hogy milyen jellemzői lesznek a végidőknek, illetve megmutatta neki a következő történelmi folyamatokat, és hogy konkrétan milyen uralkodók jönnek majd egymás után.
Anélkül, hogy ezt részletesen kifejteném, arról beszélt, hogy a Római Birodalomnak, amely Jézus idejében virágba is borult, lesz egy “újraéledő” része a történelem végén. Ez az utolsó birodalom lesz, amelyből a végkifejlet fog kibontakozni. A Biblia beszél arról, hogy az idők végén “a Gyülekezet” kora majd lejár, és lesz egy hétéves időszak, amit nagy nyomorúságnak nevezünk. Utána pedig lesz egy ezer éves országlás, amit  milleniumnak hívunk.
Pontosan leírja a Biblia, hogy ebben az utolsó időszakban a végállapot a feltámadt Római Birodalomból fejlődik ki. Ez azt jelenti, hogy Dániel előre látta, hogy fel fog emelkedni egy birodalom, (a Római Birodalom), amely meggyengül, és az idők végén pedig újra “feláll”.
A mai EU jelenleg már hellyel-közzel azt a területet “fedi le”, amelyet a régi Római Birodalom a maga idejében lefedett. Az egész EU megszületésével kapcsolatban korábban is említettem, hogy az több száz éves kísérletsorozatnak, mint pl.a Katolikus egyház egyik fő célkitűzésének, vagy sok más szervezet célprojektjének az eredménye.
Az EU céllal született. Komoly munka áll benne és mögötte, és tagadhatatlanul létrejött.
Mi, magyarok korábban hallottunk “valami” Európai Tanácsról, azután a „gazdasági szövetségről”. Azután jött a lehetőség: mi lenne, ha belépnénk az EU-ba? Sok és főleg mély infónk azért nem volt róla.
Beszéltünk arról, hogy a népek, és nemzetek újraeggyesítése mögött az Ige szerint, és szerintünk is az ördögnek az a törekvése áll, hogy a népeket újra egy, mégpedig jól kontrollálható rendszerbe tömörítse. A kiindulási pontunk a bábeli torony volt, ahol Nimród Isten parancsával szemben – mely szerint az emberek széledjenek szét a földön és népesítsék be azt – összeszedte az embereket, és “berakta” egy hatalmas méretű városba, megalkotva az első globális rendszert szabályozva közigazgatásilag, katonailag, vallásilag, vagyis társadalmilag. Ez a társadalom komplex módon működött. A történelembe ezen a  “ bábeli csatornán “keresztül elképesztő méretű sátáni befolyás folyt be. A mai napig hordozzuk a terheit.
Megitélésem szerint ugyanaz a modell, és ugyanaz a valami készül ma nagyban. A folyamat fő kiszolgálója “a globalizáció”. A globalizáció egyik legerőteljesebb zászlóvivője az EU.
Ez a típusú ill. mértékű globlizáció nem “csak egy” valamilyen természetesnek mondható gazdasági, vagy szociális törekvés, hanem egy kimondottan olyan világrend felé tartó folyamat, amelyben a népek, és a különböző felügyeleti szerveik piramis alakzatba rendeződnek . A világ-kormány, -katonaság, -vallás, a rendszert a tervek szerint majd demokratikus módon felügyelik. A szakértők zöme a szkeptikusokkal szemben ma azt mondják, hogy ez az egész folyamat alapvetően veszélytelen, mert mindaddig, amíg egy ilyen típusú központi irányítás kontrolált tud lenni, addig jól is tud működni. Persze a jogokat és kötelezettségeket vitán felül jól kell majd meghatározni, ill. definiálni.
A Biblia szerint a végidők majd egy olyan korszakkal zárulnak le, melynek politikai porondján az események a világbéke, -benne a közel-keleti béke-, ill. egy mindezeket megteremteni tudó ember körül fordulnak meg. Ezt az embert nevezi a Biblia Antikrisztusnak.
Ez a személy a  békefolyamatok vezetőjéből és a legfőbb világproblémák megoldójából egy, az Élő Isten imádata helyett önmagát erőszakkal istenként imádtató Antikrisztussá lép elő. 
Ez, a talán mesének hallatszó előrejelzés, az eddigi előadások tükrében mára igencsak életszerűbbnek tűnik. Legalábbis remélem!

Az Európai Unióról. Egy bibliai prófécia teljesült be: újra életre kelt a Római Birodalom. Ez a  bizonyítás egyik fele. Van másik fele is. Bizonyítékként mindig olyan dolgot érdemes letenni, ami megfelebezhetetlen. Én általában olyan embereknek a nyilatkozatát fogadom el, akik a nyilatkozattételben felelősek.  Konkrétan, amit egy szervezet, egy csoport, vagy egy ember önmagáról vall és mond, arra sok esetben lehet azt mondani, hogy hiteles. Az EU-val kapcsolatban is ezekből indultam ki. Az EU egyik célja az volt, hogy a területén lévő országok között a háborúságot megszüntethesse.  Az európai népek gyilkolták egymást a történelem folyamán. Az EU egy megoldás lehet arra, hogy többet ne legyen ilyen háború.
 Ha az EU képes lesz erőteljes közösségként élni, akkor tervei szerint ellensúlyozni tudja majd az USA gazdasági, ill. politikai hatalmát. Egy felgyorsult, versenyben élő világban ez nem kis célkitűzés és feladat. Ez azért is fontos cél, mert közben megjelent keleten India és Kína, akik agresszíven kiveszik a részt a “nagy tortából”.
Az EU-nak nem titkolt célja az sem, hogy befolyását -bár több lépésben-, de az egész világra kiterjessze. Ennek egyik lépése annak a szándéknak a vezetői szinten történő kifejezése volt, melyet az USA. ill. az EU felelős vezetői egy közös értekezletükön deklaráltak.  Kimondták, hogy amennyiben ez a két “szervezet” fel tudja építeni a maga unióit – (az USA Dél-Amerika és Kanada bevonásával a maga unióját, az EU pedig a megcélzott “nagy uniót”), ill. ha ez a két “gigaunió” összefog, akkor két olyan erő adódhat össze, melyek együttesen már képesek lesznek alapjaiban átalakítani a világot.
E két hatalom ellensúlyozására készül az “ázsiai unió”. Az ázsiai országok is látják, hogy ez nem egy rossz ötlet. Ők is ilyesmibe próbálnak tömörülni. Az arab világ is tömörül.
A népesség növekedés és más klasszikus problémák – mint az élelmiszerellátás, globális felmelegedés, környezetszennyezés, éhínségek, stb. – megoldására egyetlen jó módon megadott válasz van: ha globális módon oldjuk meg a problémákat. Miért? Mert hiába nem indítom be a Trabantomat itt Budapesten, ha Kínában a tornyok másodpercenként ötezer tonna füstöt nyomnak a légkörbe. Itt élhetünk mondjuk a legtisztább városban, de egy jókora esőben már le is savasodunk, ha nem szabályozzuk azt, hogy pl. Kína mit csinál a füstjével. Ezeket a kérdéseket csak globálisan lehet megoldani.
  Az Európai Uniót, mint “ötletet” egy nagyon kifinomult gondolatsor mentén rakták össze. Több száz évet dolgoztak ezen komoly emberek. A katolikus egyház már az 1500-as évek óta többször kezdeményezte az egyesítést. Ők szerették volna visszaszerezni a totális kontrollt azok fölött a területek fölött, ahol a történelmi római egyháznak korábban hatása volt. Ezt a célkitűzést soha nem adták fel. Nem is igazán lehet ez másként egy olyan egyház esetében, aki felelősnek érzi magát a világ vallásáért. Megvallásuk szerint övék “a kinyilatkoztatás”, ők az “egyedül üdvözítő egyház”, ergo nem tudnak tétlenül ülni és nézni  azt, ahogy a nemzetek „mennek a levesbe”. Mindent megtesznek, hogy a befolyásuk egyre nagyobb legyen. Amikor az unió megalakult, el is mondták, hogy szerintük senki más nem tud ennek az uniónak olyan hatékony összetartója lenni, mint az egyház, mivel az Unió többségében keresztény alapokon nyugszik. Az ő szerepvállalásuk ebben a dologban előre megírt forgatókönyv alapján történik.
Az Európai Parlament Strasbourgban székel. Az épületének belső és a külső részletei között van egy-két érdekesség. (A képek a cikk végén megtekinthetők.)
Európé a bikává alakult Zeusz hátán (3. kép). Ez a szobor a parlament előtti téren van. A nőalak Európé, aki görög istennő volt. Zeusz a mitológia szerint beleszeretett Európé, a tyrusi főpap lányának szépségébe, és egy fehér bika képében jelent meg előtte. Rávette, hogy üljön fel a hátára. Így vele együtt átkellt a tengeren Kréta szigetére. Ott  alaposan “feleségül vette “ Európát.  Európa kontinensként róla lett elnevezve. A kéteuróson ez a jelenet van megörökítve. Egy tyrusi főpapnak a lánya volt Jézabel is. Vagyis a mitológia ill. a történelem bizonyos szálai hihetetlenül érdekesen Tyrusban futnak össze. Tyrusból eredezteti magát a Szabadkőműves mozgalom hagyománya is.
Ez,az említett  Europa-Zeusz szobor ott van a téren, emlékeztetendő kulturális alapjainkra.
Jó kis kulturális alap, nem? :-( Ennél “visszább” már nem is nagyon lehet nyúlni!? )

Bábel torony (1. kép). Josephus Flavius által népszerűsített elképzelés. A Zikkurat lényege az volt, hogy különböző egymásra épülő szinteken épült fölfeléi, jó nagy alapon. Az épület  célja az volt, hogy fölérjen “az égig”, istenek és emberek találkozóhelye legyen, ill. hogy az emberek nevet, és tekintélyt szerezzen. Nimród által megvalósították a vezetési ill. vallási elveket. Ő összefogta az embereket, és központosítva irányította őket. Egy rendszerbe,
egy vallási körbe fogta őket.
Az Európai Parlament épülete (2. kép). Ez egy az egyben a bábeli torony mintájára készült. Beszéltem több okos emberrel arról, hogy ez véletlen műve-é. Azt mondták, hogy az emberi tudás és az emberi ismeret a valóságról egy véges dolog, és ezt, ez a fölfelé “befejezetlen torony épület “ mutatja be a legjobban. Ez egy befejezetlen mű.  A teteje ezért olyan „befejezetlen”.  A Parlament épülete a bábeli torony szellemiségéhez hasonlóan a népek és nemzetek egyesítését jelképezi. Ez a második olyan szimbólum, amely egy irányba mutat.
   A harmadik szimbólum ugyanazon a téren: Europe A Coeur (4. kép). Ez a szobor Mária és Jézus,  “ anya és kezében a fia”.  Katolikus szobrász készítette.  Ő egy nagyon sikeres művész, akire sok ilyen munkát bíztak már. Ez a szobor emlékeztet minket arra, hogy az Európai uniót Szűz Mária szellemi oltalma alá helyeztük, egyben nem enged megfeledkezni a katolikus vallás félreérthetetlen szerepvállalásáról sem.
Tehát ezen a Téren van egy “Bábel torony”, van egy “bika Európával”, és van egy “Szűz Mária Jézussal”.   A kultuszokban, és vallásokban az “Éjkirálynő,” vagy “Anyaisten” központi szereplő volt a történelem folyamán. Minden valamire való vallásnál meg lehetett őt találni.
A katolikus egyház a történelem folyamán Máriát Jézus anyjából igen magasra emelte. Egyrészt ő lett az “abszolút Éjkirálynő”, aki alá betették az összes pogány Éjkirálynőt a Birodalomban. Amikor a Birodalom elfoglalta a területeit és uralkodást vettek a pogányokon, akkor ott volt egy halom isten, akit a helyiek éppen imádtak, és a legtöbb helyen volt “Éjkirálynő” is. Azért, hogy ebből ne legyen túl nagy probléma, azt mondták, ha átkeresztelik őket Máriának, akkor nyugodtan tovább imádhatják a maguk isteneként. Úgy harmonizálták a két rendszert, hogy a neveket megváltoztatták. Mivel nem tudták – mert több százezer, vagy millió mitológiai alakról lehetett akkoriban szó – egyik pillanatról a másikra őket lecserélni , vagy “megújítani”, a kérdést úgy oldották meg, hogy azt mondták, amennyiben a kultuszalak neve bibliai vagy katolikus kompatibilis, akkor az imádata tovább mehet. Igazából az éjkirálynők, anyaistenek – Boldogasszony, stb. – mind Mária “alá” lettek betéve.
A kialakított katolikus ünnepek Diána ünnepétől fogva Boldogasszony ünnepéig minden ünnepet magukba tömörítették, és gyakorlatilag Mária néven, Mária alatt teljesen nyugodtan folyt tovább ezeknek az isteneknek a tisztelete. Mária katolikus magasraemelésének második lépcsőfoka Mária Szűz Anyaistenné történő avanzsálása volt.  Ez azt jelenti, hogy Mária Jézus megszületése után is “szűzként” élt és úgy is ragadtatott fel a Mennybe.
  Múlt alkalommal beszéltem Jeromosról, aki tett egy apró kis fordítási hibát a Vulgátába.
Az ezt eredményező un. “harmadik lépcsőben” Máriát fölemelték arra a szintre, hogy igazából ő az a Mózes első könyvében megjövendölt szereplő, aki “majd a kígyó fejére tapos” .  Prágában is van egy templom, melynek  oldalában van egy Mária szobor,  fején ott van a 12 csillag és a lába alatt pedig a kígyó, akinek éppen a fejére tapos. Hasonló szobrokkal tele van Európa. Mindezekből következően én nagyon azt gondolom – és több szakember is ezt állítja –, hogy Mária lesz az a személy, akin keresztül a nagy EU-ban sőt talán az egész világon harmonizálni lehet vallásokat.


      Fő kérdések:
-    Hogyan lehet ennyi különböző kultúrát egyesíteni? Hogy lehet egy olyan rendszert létrehozni, ahol pl. albán és angol harmonikusan egy rendszerben tud élni?
-    Hogyan lehet azt elérni egy ilyen hatalmas birodalomban, hogy mindenki az emberi jogok szabályainak megfelelően gyakorolhassa a vallását? Ezt szavatolni kell az embernek – ez ott is van az emberi jogok szabályozásában.
 
   Ezek olyan kérdések, amelyekre tényleg választ kell tudni adni. Én azt gondolom, hogy mielőtt letették ennek a megoldóképlet rendszernek az alapjait, a válaszok erre a kérdésekre már megvoltak. A summás válasz az, hogy olyan rendszer jön létre, amiben eltűnnek a nemzetek határai, a nemzetek identitás-tudata, bejön a szabad vallásgyakorlás, ami jól hangzik elsőre, de gyakorlatban azt jelentheti, hogy a vallásodat addig gyakorolhatod, amíg azzal más embert nem zavarsz.  Példa: Ha összeköltözöl egy mohamedánnal egy lakásba, akkor a csendes óráidba bizony bekalkulálhatod, hogy ott lesz Allah hangos dicsérete. Amíg egymást nem zavarjátok, addig ez működik.
Egy zárt rendszeren belül csak úgy lehet szabadon vallást gyakorolni, hogy a másik embert az nem zavarja, és mivel igen sok vallás lesz, ezért ennek a szabályai valószínűleg szigorodni fognak. Igazából a katolikus egyház az, akinek létszámban is a legnagyobb hatása van. Az pedig létrehozott egy Máriát, aki alá az egész meglévő pogány világot be lehet gyűjteni ugyanúgy, mint a régi Birodalomban. Mellesleg a kereszténységet is, akinek ez szimpatikus.
Az EU jelenlegi legnagyobb energiabeszállítója az arab „unió” – hat arab ország. Törökország, akine EU-s tagfelvételi kérelme folyamatban van, olyan ország, amely összekötné a keresztény és az iszlám kultúrát. Ezzel Európa homogenitása teljesen felborulna. Nagyon jó kereskedelmi kapcsolataink vannak Közép- ill. Dél-Amerika bizonyos államaival – ott is vannak tömörülések –, azután az USA-val, ill. az észak-afrikai országokkal, amelyek régen is a Római Birodalom része voltak.
Ha ma megnézed a térképet, akkor látod, hogy a régi Római Birodalom és a mai EU szinte teljesen lefedi egymást, és a világ nagy részére már most kihatással vagyunk. Az EU azt mondja magáról, ha sikerül házon belül megtalálni ezeknek az együttéléseknek, a közös vallásgyakorlásnak a módszereit, akkor azt ki lehet terjeszteni a világra.
Ez önmagában nem egy rossz törekvés. Lesz béke, lesz közös piac, … Sok jó dolog van ebben. Egy probléma van vele, hogy a Biblia is megemlékezik erről, és azt valószínűsíti, hogy az Antikrisztus birodalma ebből a birodalomból nő ki.  Dániel könyvében azt találjuk, hogy Izrael talpra állását, a harmadik templom megépítését az Antikrisztus fogja szavatolni. Tehát az EU és Izrael speciális kapcsolata a Bibliában előre jelzett dolog.
A globalizációnak van célja. A globalizációnak van vallási célja is. Akárki akármit mond és akármit tagad le belőle, VAN. Ez megkerülhetetlen. Ha a népek együtt akarnak élni egymással egy ekkora birodalomban, egy ekkora területen, mégpedig  harmóniában, akkor mindenkinek garantálni kell a “szabad” vallásgyakorlást.
Isten azt mondta az embernek: menjetek el, népesítsétek be a világot, és legyetek önálló nemzetek. A nemzet intézménye Isten ajándéka a népeknek. (P. Kende) Azért, hogy megvédje őket ettől a globális gondolkodástól, mert a globális gondolkodásban lehet létrehozni az abszolút központi irányítást. Az pedig a sátán felségterülete.

Amikor pl. olyat hallasz, hogy hogyan viszonyul az állam az egyházi iskolákhoz, az alapítványi iskolákhoz, akkor jobb, ha azt a kérdést úgy teszed föl, hogy hogyan döntött az EU ezekben a kérdésekben. Ahogy az EU döntött, azt alkalmazzák Magyarországon is. Az egyháznak és a keresztény hitnek a sorsa teljesen ebben a kerékvágásban fut.

  Milyen tanulságot illik az eddigiekből levonnunk? Azt mindenképpen, hogy az eddig elmondottak csak szösszenetek abból a hatalmas mennyiségű bizonyítékból, amelyek az új világrend létrejöttét támasztják alá. Mi azt hisszük, hogy semmi nem történik, és közben nagyon komoly erővel alakul a történelem, ami persze  tudja, hogy honnan jött és hová megy.
A nagy magabiztosságunk – az, hogy én tudom, hogy saját ura vagyok a saját rendszeremnek –, egyre inkább nem áll meg. Egyre kevésbé vagy ura a saját életednek, és a saját rendszerednek. Minél inkább megvalósul a globális világ, annál inkább csak egy-egy világpolgár leszel, akiknek egyforma jogaik vannak, és ezek a jogok nagyon-nagyon limitáltak.
 Szeretném arra irányítani a figyelmeteket, hogy amikor hallgatjátok a híreket, akkor hallgassátok ebből a perspektívából: -A végső cél a teljes globalizáció, a végső cél az egységes világ létrejötte; a végső cél az, ahol a legfőbb kérdéseket központilag lehessen szabályozni. A végső cél az, hogy az emberek békében éljenek egymás mellett, amit csak úgy lehet megvalósítani, ha közel 100%-os a tolerancia. Egy “nagy gazda” nem tehet különbséget egy hindu, vagy egy buddhista, vagy éppen egy keresztény között. Amikor Róma eldöntötte, hogy nagy birodalmat akar, akkor be kellett vállalnia a pogány vallásokat is. Nem tudta őket áttéríteni. Egy ekkora birodalomban nem lehet az emberek hitét megváltoztatni, sem egy, sem száz év alatt. Ez most is így van. Nem is akarják megváltoztatni, csak redukálni akarják. Ebbe a redukcióba pedig belerendülhet a kereszténység lényege.
Olvastam arról egy könyvet, melyben azt írják, hogy már ma komoly viták folynak az utcai evangelizációról. A vita témája: Nem mondhatod egy ilyen globális környezetben azt, hogy a te istened egy abszolút Isten, mert ezzel vétesz az emberi jogok és a szabad vallásgyakorlás ellen. Ki vagy te, hogy közlöd, hogy a te elgondolásod az Istenről az abszolút, vagyis egyetlen valós? Semmi jelentősége annak a nem elhanyagolható ténynek, hogy ezt maga a Biblia Istene jelentette ki.  Nagyon demokratikus országokban ebből már ma gondjaik vannak a keresztényeknek. Van, ahol ezt a kérdést már ma nagyon keményen szabályozzák.
  Az éjkirálynő és a Mária dolog egy hihetetlenül kiforrott rendszer, amelyben a vallások egyesítésének  kulcsproblémáit fel lehet oldani. Jeromos nem véletlenül tette, amit tett.
A kígyó fejét letaposó Mária szobrok sem véletlenek. Az utolsó időkben rendkívül nagy jelentősége van ennek a tannak, mert úgy tűnik, hogy Mária lépett elő azzá, akinek a “közbenjárása” az emberiség nagy problémáira megoldást fog hozni.
    Az ember sok lényeges kérdésben mérhetetlenül naiv, kezdve akár az egymáshoz való viszonyulással, vagy az Istenhez való viszonyulással. Olyan világban élünk, ahol léteznek olyan mozgalmak, melyek többszáz éven keresztül éjt nappallá téve küzdenek valami távoli nemes és globális célért.  Alhatunk nyugodtan, lehetünk büszkék, lehetünk alázat nélküliek, lehetünk felfuvalkodottak, de ez semmit sem változtat azon, hogy a “vonat” közben elmegy mellettünk, és az ellenség kőkeményen építi az országát.
   Azért van egy dolog, amit nem szabad elfelejteni. Isten egyetlen mondattal elrendezte azt a korábban említett embert az ítélőszéke előtt. Azt mondta: nem ismerlek. A bűn és gonoszság összkérdésre pedig azt mondja: “ Jézus összetaposta a kígyó fejét”. Ezek a számunkra talán nagynak, vagy komolynak tűnő globális problémák Isten szemszögéből nem sokat zavarnak, Ő akkor is véghezviszi mindaz, amit eldöntött.
Igazából a Jelenések könyvének “lélekromboló” üzenetei is egy örömteli csodára mutatnak: Jézus elviszi a gyülekezetet . Mi készülünk a menyegzőre, és az ezeréves uralkodás is meglesz. Ez bátorító! Nem? A minket körülvevő látvány lehet lehangoló, de Isten a lehangoló részletek ellenére is Jó és csodálatunkra méltó.

Az előadásnak nem célja a próféciák teljeskörű magyarázata ezért a bibliai hivatkozások a teljesség igénye nélkül, inkább csak gondolatébresztőül vannak felsorolva.

Izráelnek,  mint országnak újjászületése a népek közé történő szétszóratása után;

Ez 36:24  És fölveszlek titeket a pogányok közül, s egybegyűjtelek titeket minden tartományból, és beviszlek titeket a ti földetekre.

Laodíciai állapot;

Jel 3:14  A laodiceabeli gyülekezet angyalának is írd meg: Ezt mondja az Ámen, a hű és igaz bizonyság, az Isten teremtésének kezdete

Jel 3:15  Tudom a te dolgaidat, hogy te sem hideg nem vagy, sem hév; vajha hideg volnál, vagy hév.
Jel 3:16  Így mivel lágymeleg vagy, sem hideg, sem hév, kivetlek téged az én számból.

Jel 3:17  Mivel ezt mondod: Gazdag vagyok, és meggazdagodtam és semmire nincs szükségem; és nem tudod, hogy te vagy a nyomorult és a nyavalyás és szegény és vak és mezítelen:

Jel 3:18  Azt tanácslom neked, hogy végy tőlem tűzben megpróbált aranyat, hogy gazdaggá légy; és fehér ruhákat, hogy öltözeted legyen, és ne láttassék ki a te mezítelenségednek rútsága; és szemgyógyító írral kend meg a te szemeidet, hogy láss.

Jel 3:19  Akiket én szeretek, megfeddem és megfenyítem: légy buzgóságos azért, és térj meg.

Jel 3:20  Íme az ajtó előtt állok és zörgetek; ha valaki meghallja az én szómat és megnyitja az ajtót, bemegyek ahhoz és vele vacsorálok, és ő én velem.

Jel 3:21  Aki győz, megadom annak, hogy az én királyi székembe üljön velem, amint én is győztem és ültem az én Atyámmal az ő királyi székében,
Jel 3:22  Akinek van füle, hallja, mit mond a Lélek a gyülekezeteknek

Európai Unió:

Dániel 7, és

Dán 7:23  Így szóla: A negyedik állat negyedik ország lesz e földön, amely különb lesz minden országnál, és megeszi az egész földet, és eltapodja és szétzúzza azt.

Dán 7:24  A tíz szarv pedig ez: Ebből az országból tíz király támad, és más támad utánuk, és az különb lesz mint az előbbiek, és három királyt fog megalázni.

Dán 7:25  És sokat szól a Felséges ellen és a magasságos [egek] szentjeit megrontja, és véli, hogy megváltoztatja az időket és törvényt; és az ő kezébe adatnak ideig, időkig és fél időig.

Dán 7:26  De ítélők ülnek és az ő hatalmát elveszik, hogy megrontassék és végleg elvesszen.

Dán 7:27  Az ország pedig és a hatalom és az egész ég alatt levő országok nagysága átadatik a magasságos [egek] szentjei népének; az ő országa örökkévaló ország, és minden hatalmasság neki szolgál és engedelmeskedik. (Milleneumban.)

Dán 7:28  Itt vége lőn a beszédnek. Engemet, Dánielt pedig az én gondolatim igen megrettentének és az én ábrázatom elváltozék rajtam; de e beszédet megtartám szívemben.

Dán 2:31  Te látád, oh király, és íme egy nagy kép; ez a kép, mely hatalmas vala és kiváló az ő fényessége, előtted áll vala, és az ábrázata rettenetes volt.

Dán 2:32  Annak az [álló]képnek feje tiszta aranyból, melle és karjai ezüstből, hasa és oldalai rézből,

Dán 2:33  Lábszárai vasból, lábai pedig részint vasból, részint cserépből valának.

Dán 2:34  Nézed vala, amíg egy kő leszakada kéz [érintése] nélkül, és letöré azt az [álló]képet vas- és cseréplábairól, és darabokra zúzá azokat.

Dán 2:35  Akkor eggyé zúzódék a vas, cserép, réz, ezüst és arany, és lőnek mint a nyári szérűn a polyva, és felkapá azokat a szél, és helyüket sem találák azoknak. Az a kő pedig, amely leüté az [álló]képet nagy heggyé lőn, és betölté az egész földet.

Dán 2:36  Ez az álom, és értelmét is megmondjuk a királynak.

Dán 2:37  Te, oh király! királyok királya, kinek az egek Istene birodalmat, hatalmat, erőt és dicsőséget adott;

Dán 2:38  És valahol emberek fiai, mezei állatok és égi madarak lakoznak, a te kezedbe adta azokat, és úrrá tett téged mindezeken: Te vagy az arany-fej.

Dán 2:39  És utánad más birodalom támad, alábbvaló mint te; és egy másik, egy harmadik birodalom, rézből való, amely az egész földön uralkodik.

Dán 2:40  A negyedik birodalom pedig erős lesz, mint a vas; mert [miként] a vas széttör és összezúz mindent; bizony mint a vas pusztít, mind amazokat szétzúzza és elpusztítja.

Dán 2:41  Hogy pedig lábakat és ujjakat részint cserépből, részint vasból valónak láttál: a birodalom kétfelé oszol, de lesz benne a vasnak erejéből, amint láttad, hogy a vas elegy volt az agyagcseréppel.

Dán 2:42  És hogy a lába ujjai részint vas, részint cserép: az a birodalom részint erős, részint pedig törékeny lesz.

Dán 2:43  Hogy pedig vasat elegyülve láttál agyagcseréppel: azok emberi mag által vegyülnek össze, de egymással nem egyesülnek, minthogy a vas nem egyesül a cseréppel.

Dán 2:44  És azoknak a királyoknak idejében támaszt az egek Istene birodalmat, mely soha örökké meg nem romol, és ez a birodalom más népre nem száll át [hanem] szétzúzza és elrontja mindazokat a birodalmakat, maga pedig megáll örökké.

Dán 2:45  Minthogy láttad, hogy a hegyről kő szakad vala le kéz [érintése] nélkül, és szétzúzá a vasat, rezet, cserepet, ezüstöt és aranyat: a nagy Isten azt jelentette meg a királynak, ami majd ezután lészen; és igaz az álom, és bizonyos annak értelme.

Magyarázat: Az első három állat által jelképezett birodalmak Dániel próféciája után felemelkedtek és elbuktak. A negyedik állat a római birodalmat jelképezte. Az összes többi dánieli és egyéb prófécia ebben a képben értelmezhető.

 

Bábel tornya - elképzelés                     Kép az eredeti Bábel toronyról- elképzelés

EU parlement - Strassburg        Európai parlament - Strasbourg (hasonlít Bábelhez?)

Európa a bikává alakult Zeusz hátán Európa a bikává alakult Zeusz hátán - (szobor a Parlament előtt)

Europe A Coeur Sculpture   Europe A Coeur Sculpture - Starsbourg

A Római Birodalom a Római Birodalom térképe

 

 

 

         CSAK SEMMI PÁNIK!         JÉZUS KRISZTUS ÉL!