Skip to main content

Hallelujah!

Szerző: 
Pintér Béla
Ajánlás típusa: 
zene

Hallelujah!

(Pintér Béla: Tik-tak)

Hallelujah,  ez a szó mindenhol ugyanazt jelenti:
a dicsőség az Istené legyen!
Nem kell hozzá nyelvtudás, mert könnyen meg lehet jegyezni.
Nem harap, ne félj tőle, inkább énekeld velem!

Refr.:  Hallelujah!  8x

Amikor, ezt a szót kimondom, rögtön tudják rólam,
hogy a halhatatlan Úrhoz tartozom.
Te is tanuld meg, s a szíved szótárába írd fel gyorsan,
és énekeld, vagy mondd ki bátran minden új napon!

Refr.
(dobszóló)
Refr.

(hálaadásnál a gondolataimat hozzáigazítom a valósághoz, hiányról a vanra kapcsol át az agyunk. Mi lenne, ha nem lenne - ehhez mérd az értékét!)
(dicsőség, aggódás <->hálaadás)

Ésa. 12.4 És így szólotok ama napon: Adjatok hálát az Úrnak, magasztaljátok az Ő nevét, hirdessétek a népek közt nagyságos dolgait, mondjátok, hogy nagy az Ő neve.
Zsolt. 42.12 Miért csüggedsz el, lelkem, miért háborogsz bennem? Bízzál Istenben, mert még hálát adok neki, szabadító Istenemnek!
(Nagy Halle)Zsolt. 136.1-9 Adjatok hálát az ÚRnak, mert jó, mert örökké tart szeretete! Adjatok hálát az istenek Istenének, mert örökké tart szeretete! Adjatok hálát az urak Urának, mert örökké tart szeretete! Nagy csodákat művel egymaga, mert örökké tart szeretete. Bölcsen alkotta meg az eget, mert örökké tart szeretete. A földet a víz fölé terítette, mert örökké tart szeretete. Megalkotta a nagy égitesteket, mert örökké tart szeretete, a napot, hogy uralkodjék nappal, mert örökké tart szeretete, a holdat és a csillagokat, hogy uralkodjanak éjjel, mert örökké tart szeretete.
Fil. 4.6-7 Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt; és Isten békessége, mely minden értelmet meghalad, meg fogja őrizni szíveteket és gondolataitokat a Krisztus Jézusban.