Skip to main content

Örömtánc - DoReMi

Ajánlás típusa: 
videó
Video: 
Video

Ez a video Belgiumban, 2009. március 23-án. reggel 8 órakor az Antwerpeni Központi Pályaudvaron készült... Az utastájékoztató hangosbeszélőn keresztül elkezdték lejátszani Julie Andrews dalát a "Do Ré Mi" (a Muzsika hangja című musicalből). Ahogy a mit sem sejtő utasok meglepődve észrevették, kb. 200 táncos lepte el a váró közepét (kilépve a sorban állók közül, ill. a bejáratokon át). Ezt a csodálatos táncot táncolták el, csak 2 próbával a hátuk mögött. A hatása önmagáért beszél! Talán még van remény és nem annyira elvetemült a világ, az emberek.

A Sony szerzői jogokra hivatkozva (a zene az ő tulajdonában van) letiltotta, de feltették máshova. Sőt, itt egy másik felvétel is. Ezt még nem látták millióan (mint az előbbit).

http://www.youtube.com/watch?v=c7zlx9pgTzs

 

Flash mob

Ezt a fajta megmozdulást   “flash mob” - nak hívjak, a youtube.com -n ha rákeresel 41,700 találatot ad vissza. Sajnos ez nem jelenti azt, hogy "nem annyira elvetemült a világ" - ez csak azt jelenti, hogy szeretnek táncolni az emberek, és megmutatni magukat. Szilveszterkor a debreceniek szintén csináltak egy flash mob-t, aminek a zenéje/szövege is jó. Most nem találom, pedig feltettem ide valahova...