Skip to main content

Via Dolorosa - Jézus útja a keresztig

Szerző: 
Soós Balázs
Ajánlás típusa: 
videó
Video: 
Video

Húsvét - a legnagyobb ünnep!

Jézus Krisztus Megmentett minket!!!!

Ki Ő? Jézus Krisztus maga Isten. (azért ölték meg, mert azt állította magáról többször is, hogy ő Isten). Isten azért jött el emberként ide a földre testben, hogy megmutassa magát, tanítson önmagáról. Például hogy Ő az egyedüli Isten, de az egy isten 3 személy: Atya, Fiú és Szent Szellem). Isten szeret minket, annyira, hogy képes volt megmentésünk érdekében emberi testet ölteni, leélni egy életet, végigmenni a Via Dolorosa-n, a keresztrefeszítés helyszínéig, és életét, vérét adni miértünk. Nézd meg a videót! Az Ő vére elégséges áldozat a mi bűneinkért. Aki elfogadja Jézus Krisztust, mint Megváltót, az bűnei következményétől megszabadul és örök életet kap:

Ezt mondja a Biblia:
úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát (Jézust) adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen. Mert az Isten nem azért küldte el a Fiút a világba, hogy elítélje a világot, hanem, hogy üdvözüljön a világ általa. Aki hisz őbenne, az nem jut ítéletre, aki pedig nem hisz, már ítélet alatt van, mert nem hitt az Isten egyszülött Fiának nevében. (Jn. 3.16)

Viszont ne felejtsük el, Jézus Krisztus nemcsak meghalt, hanem 40 óra múlva fel is támadt a halálból! 40 Napot volt még közöttünk, majd visszament a mennybe, helyet készíteni nekünk. Addig is elküldte maga helyett a Szent Szellemet, azaz a Vígasztalót, más nevén: Pártfogót. Ő van most itt velünk a földön.

Megmentő Istenünk van, a legnagyobb Hős! Uram, add, hogy Húsvét ünnepén minden ember a te feltámadásodat ünnepelje és ne a csokinyuszikat!

Hála neked Uram, hogy meghaltál helyettem. Köszönöm, hogy így szeretsz engem, sosem fogom elfelejteni, amit értem tettél a kereszten. Várom már hogy szemtől szembe találkozzunk, drága Jézus!