Skip to main content

Olvasd a Bibliát!

2Kor 2:17 Mert nem vagyunk olyanok, mint sokan, akik nyerészkednek Isten igéjével, hanem tisztán, mintegy Istenből szólunk Isten előtt, Krisztusban.

Nemde azért tévelygünk, mert nem ismerjük sem az Írásokat, sem Isten hatalmát. Úgyhogy a következő az ajánlatom, itt a recept. Vegyük magunkhoz Isten Igéjét tisztán – 2Kor 4:2 nem hamisítjuk meg az Isten Igéjét – és nagy dózisban. 5Móz 17:19 legyen az nála, és olvassa életének minden idejében, hogy tanulja félni az Urat. A másik összetevő a Szent Szellem ereje. Nem járnánk jól, ha megpróbálnánk szétválasztani a kettőt, Isten Igéjét a Szent Szellemtől, mert ahhoz túlságosan közel vannak egymáshoz. A Szent Szellem ihlette az Írást, 2Tim 3:16, és a Szellem az, Aki magyarázza az Igét:

Ján 14:26 A Vigasztaló pedig a Szent Szellem, akit az én nevemben küld az Atya, az majd mindenre megtanít titeket, és eszetekbe juttatja mindazokat, amiket mondtam nektek.

Úgyhogy legyen az Ige tisztán és nagy mennyiségben, és a Szent Szellem ereje. Akkor – amint 1Thess 1:5 írja – nem csak szóban érkezik hozzánk az üzenet, hanem erővel, a Szent Szellemmel és teljes meggyőződéssel. Isten Igéje tisztán és nagy dózisban és a Szent Szellem ereje együtt nagy dolgokat tesznek. Remélem érthető az üzenet, gondoljuk át útjainkat és térjünk az Úrhoz! 

Atyánk, Téged kérünk, hogy segíts nekünk, kényszeríts minket a szívünkben, hogy a kezünkbe vegyük a Te Igédet, hogy olvassuk életünk minden idejében, legyen vágyunk arra, hogy keressünk Téged. Kérlek, hogy Te segíts nekünk, Atyánk! Ámen.

Teo.

2Kor 4. 2 hanem visszautasítjuk a szégyenteljes, titkolt dolgokat, nem járunk ravaszságban, és nem is hamisítjuk meg Isten igéjét, hanem az igazság nyílt megvallásával ajánljuk magunkat minden ember lelkiismeretének az Isten előtt.
5Móz 17. 19 Legyen az nála, és olvassa életének minden idejében, hogy tanulja félni az URat, a te Istenedet, hogy megtartsa e törvény minden igéjét és e rendelkezéseket, és aszerint cselekedjék.
2Tim 3. 16 A teljes Írás Istentől ihletett, és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre,
Jn 14. 26 A Vigasztaló pedig a Szentlélek, akit az én nevemben küld az Atya, az majd mindenre megtanít titeket, és eszetekbe juttatja mindazokat, amiket mondtam nektek.
1Thessz 1. 5 mert a mi evangéliumunk nemcsak szavakban jutott el hozzátok, hanem erővel, Szentlélekkel és teljes meggyőződéssel, amint tudjátok is, hogy milyenek voltunk közöttetek, tiértetek.