Skip to main content

Akarod házastársadul? Igen!

Isten a házasságot azért találta ki többek között, hogy az Isten és ember jövőbeli kapcsolatáról tanítson minket. Miről szól a házasság? A vőlegény és a menyasszony szabad akaratából örökre összekötik az életüket. Jóban, rosszban, örökre kitartanak egymás mellett hűségesen.

Az emberiség, az ember elhagyta Istent. Az Édenkertben evett a "Jó és rossz tudás fájáról", amellyel egyúttal az Isten nélküli életet választotta magának. A biblia az Istentől való elválasztottságot halálnak nevezi. Ez érthető, hiszen az ember azért lett teremtve, hogy Isten szeresse, hogy kapcsolatba legyen Ővele. Akkor él igazán, nagybetűs életet :-)

Az ember által okozott problémát, a halált Jézus Krisztus, Isten Fia legyőzte 2000 évvel ezelőtt, az ő feltámadásával. Isten örök életetet kínál minden embernek, aki csak elfogadja Jézust, Istent, mint Megváltót, Megmentőt, mint Vőlegényt! A Biblia erről tesz tanúságot!

Igen, Isten a mi igazi Vőlegényünk! Ő az, aki örök szeretettel szeret minket, mint Vőlegény a Menyasszonyát, Ő elfogad minket minden hibánkkal együtt, olyannak, mint amilyenek vagyunk, és ígéri, hogy gondoskodik rólunk jóban és rosszban, mindörökké. Korábban a golgotai kereszten már megmutatta, hogy ő komolyan gondolja.
A Vőlegény már kimondta az "Igen" -t. 
Rajtad a sor, Te akarod Őt, mint örök házastársad?

A döntés a tiéd, Ő várja válaszod!
Ne szalaszd el a lehetőséget!