Skip to main content

zsozso1980 blogja

Eurcon 2010. 03.16 este

Eurocon 2010. március 16 este PKende: Igen, szeretem Isten igéjét, szeretem Kr. teste közösségét, ez az életem. Árat fizetek azért, hogy itt lehessek, láttam az ő Szentségének dicsőségét, szeretném látni megint. Megint. Ez nem egy túl gyakori kijelentés manapság. Az emberek nem szeretnek árat fizetni, elmenni, koncentrálni. Az első prédikátor ma este.

Eurcon 2010 03.16. du.

P. Schibelli: El vagyok választva Isten természetére, jellemére. El vagyok választva 3 módon. Isten által. Istennek, Istenért. Isten az, aki elválaszt minket. Ez Isten által van. Apcsel13, 1-2 válasszátok el számunkra. Sault és Barnabást válasszátok el számomra. Nem a munkára először. A szellem azt mondja, válasszátok el értem. Apcsel13, 1-2 Válasszátok el Sault, Barnabást arra a munkára.

ABT 2009-12-08 P. Stevens A pénz tana.

A pénz elválasztja a gazdagokat, és a szegényeket. Valaki azt mondta, aki megbízható a pénzügyekben, az végső soron mindennel megbízható. Ezt tényleg így gondolom. Nem gondolom, hogy az az ember nem bukhat el. Ha ez lenne a helyzet, akkor nem lenne szüksége Istenre.

ABT 2009-12-07 PSchaller

Ne minimalizáljuk Istent. A rossz szokások megszakadhatnak Isten szelleme által. Azt mondod, nem vagyok vallásos ember, nem akarom mindig cipelni a Bibliámat. Nem tudom, ki vagy? Mi se tudjuk, csak azt tudjuk, mélyen belül jó dolog történik, hogy menjünk tovább. Ez nem a személyiségünkre, az oktatásunkra alapozott, hanem arra, hogy hitben járunk. Péter megtagadta az Urat, aztán ment halászni. Nem volt jó a személyisége.

ABT 2009-12-03 PSchaller A test, lélek, szellem kapcsolata.

Elmagyaráztuk a szellemet, a szellem működését. A szellem életről tanulunk. Nagyon sokszor az emberek korlátozzák életüket, és csak a testükről gondolkodnak. A világban a legfontosabb dolog a test, a lélek. Nagyon sok orvos, a tudósok, a fiziológusok azt mondják, úgy tekintenek az emberre, mintha csak a szervezetének eredménye lenne, milyen hormonok, milyen kémiai reakcióba léptek egymással, ennek mi lett a következménye.

ABT 2009-12-01 PStevens

Jézus Krisztus a drága bárány. Ő egy harcos király, a csatába megy. Mit fog tenni? Véget vet a gonoszságnak, ami az ő teremtése, a megváltott népe ellen fordult. Éveken át idegenek bántották, kihasználták az embereit. Kihasználták a népét éveken át. Most az Úr Jézus megbosszulja tökéletes igazságban, jogosságban. Ő fogja megbosszulni, amiatt, ahogy bántak az Ő vérével.

ABT 2009–11-30 P Barry

Mikor az ember úgy dönt, hogy Bibliaiskolába kezd járni, Isten azt akarja, hogy gyakorlati módon használja, amit tanult. Ámulatos, hogy Isten belénk önt dolgokat, nagyon gyakran számon kéri azokat a dolgokat, amiket megtanított. Az egyik dolog, amit nagyon szeretek csinálni, hogy mit tanultak az emberek a Bibliaiskola alatt? Mit találtak azok, aki elvégezték a Bibliaiskolát? Bartha Attila: Csak pár dolgot szeretnék mondani.

ABT 2009_11_24 PStevens

Jel 19:7 Örüljünk és örvendezzünk, és adjunk dicsőséget néki, mert eljött a Bárány menyegzője, és az ő felesége elkészítette magát, Jel 19:8 És adatott annak, hogy felöltözzék tiszta és ragyogó fehér gyolcsba; mert a fehér gyolcs a szenteknek igazságos cselekedetei. Jel 19:9 És monda nékem: Írd meg: Boldogok azok, a kik a Bárány menyegzőjének vacsorájára hivatalosak.

ABT 2009_11_23 PSchaller Isten szelleme más, mint az én lelkem.

Nagyon sokat jelentenek nekem a Bibliaiskolás diákok. Ha felsorolom a legfontosabb dolgokat, a legfontosabb a hitbeli járásom, személyes kapcsolatom Istennel, amiben benne van a tanulmányozás, imádkozás. Egy nap én is ott ültem a bibliaiskolásban, és tudtam, mi volt az elhívásom. Nem azért jöttem a bibliaiskolába, hogy tanuljam a Bibliát, tanuljak Krisztusról.

ABT 2009_11_17 P Matti

Köszönjük ezt a nagyon szép dalt. Csodálatos itt lenni veletek. Néha az történik, hogy egy csomó papírral készül az ember bár csak egy se lenne. Arra kértek, hogy gyakorlati keresztény élet órát tartsak. Ez az alkalmazott Biblia tanok óra. Utána van egy másik óra a gyakorlati praktikum óra. Ez rólunk szól, s a mi szerepünkről a világban. Elég nehéz kereszténynek lenni ebben a világban.

Tartalom átvétel