Skip to main content

Háború Isten intézményei ellen

Schlingloff Sanyi

Ott hagytuk abba, hogy zajlik egy háború az elmédért. A józan észért, amit a 21. század embere már elveszítette. Egylőre rosszul állunk ebben a harcban. A frontokat ahol ezt a harcot vívjuk, akár akarjuk akár nem - nem mondhatod, hogy nem kérek a háborúból, mert az egész világ hadban áll. Háború idején senkit nem engednek szabadságra. Engem sem? Téged sem.

Akár tetszik akár nem, zajlik egy harc az elmédért. Én azt állítom, hogy rosszul állsz.

Van egy iskolánk a Khárisz keresztény általános iskola. Az én tizenéves fiamat megmentette. Nem azért, mert vallásos nevelést ad, nem ad. De olyan értékeket emel fel, olyan módon viszonyul egy fiatalemberhez amit még nem látott sehol. És ami olyan nyomot hagy a lelkén amit nem lehet kitörölni. Azt veszi észre, hogy itt szeretnek. A tanár szeret. Én se értem de szeretem a tanárt. Meglátok valamit az életből amit sehol máshol nem láthattam. Csoda, hogy ez az iskola létezik.

Ez az iskola bajban van. A baj oka, hogy nincs pénz. Az állam megvonta a támogatásokat. A tandíj amit szed az iskola csak jelképes. Egy iskola nem tud nulla költségvetésből működni. Ez a mi iskolánk. Ha akarjuk, hogy tovább működjön, akkor a mi dolgunk. Hogy a tiéd-e konkrétan azt nem tudom. Ha Isten szívedre tette, ide jár a gyereked vagy ide fog járni, akkor imádkozz felőle hogyan tudnál segíteni.

Mik az alternatívák? Pénz. Sok pénz rendszeresen - havi 1.5 millióval már működik. Csináld jobban a munkád. Legyél sikeres vállalkozó. Termelj nagy profitot. Ha ismersz valakit, vagy van valamilyen tőkéd amit hozzá tudnál tenni, van munkaórád, bármi. Van egy jelenség, ami sok 100 embernek változtatta meg az életét.

Ezért mi most tehetünk.

 

Az éretté válás a témánk. Minden ember befut az életében két pályát. Az egyik a külső élet, amit lehet látni, egyetemre jártál, megnősültél, vállalkozást alapítottál, tönkrementél, újrakezdted, sikeres vagy. A Másik pálya a belső fejlődés. Ennek óriási jelentősége van a belső életre. A legtöbb ember az életének átélt szenvedéseinek 99%-át maga okozza amiatt ahogy maga gondolkozik. Mivel útálj a szenvedést amiben él, de újra és újra létrehozza és másokat vádol, ezért a zember nem normális.

Ezt kikérheted magadnak, hogy merek ilyen mondani. A tények azt igazolják, hogy amit mondok megfelel a valóságnak. Mit mondasz arról az emberről aki ki van bukva, de az élete gyötrelmeit maga okozza.

Van egy vicc: a diliházban az őrült egy kalapáccsal üti a kezét. Az ápoló nézi. Ilyet még nem látott. De csak üti, üti és közben ordít. Kérdezi az ápoló: mi a jó ebben neked? A válasz: ha melléütök.

Így élünk, de nem tudunk róla. Isten azon dolgozik, hogy éretté váljunk. AZ érettség szól arról, hogy az élet kategóriáit olyannak látom amilyenek és elkezdek hozzájuk helyesen viszonyulni. Hogy történiki az éretté válás? Úgy, hogy ragaszkodsz igazsághoz. A valósághoz. Egy üzletember mit csinál? Felméri a lehetőségeket, erőforrásokat, keresletet stb. Utána a valóság alapján felállít egy tervet, ami alapján cselekszik. De elkalkulálhatja magát. Rosszul méri fel a helyzetet. Vagy rossz következtetést vont le. Vagy rosszul mérte fel a helyzetet és abból vont le helyes következtetést. De az csak egy légvár.

Fontos a dolgokat helyesen értékelni, viszonyulni hozzájuk.  Igaz-e, hogy a kislányom rendkívül érzelmes? Igen. Milyen lehet a 6 hónapos kisfiam szemével nézni a világot? Szuper, mindig mosolyog. A kislányom szemével nézve egyik pillanatban minden szép, a másik pillanatban minden rossz. Néha kiborít. De tönkreteszi ezzel az életünket? A napunk 90%-át matató őrületben töltjük.

Miről beszélek? Van egy tény, de ha nem vagyok bölcs, akkor olyan következtetést vonok le ami nem helyes. Emberek vonnak le olyan következtetést amik hamisak: az életem a gyerekem miatt ment tönkre. Egy olyan világban élsz amit te alkottál és amiben szenvedsz. AZ érett ember ragaszkodik a valósághoz, az igazsághoz. Érteni akarja mi micsoda, mivel szemben kell cselekedni és mivel nem.

És mindezt szeretetben kell csinálja. Ez jelenti azt, hogy te szerető ember vagy. Nem akasztom fel a lányom, mert az elsődleges motivációm a szeretet. Nem kapni akarok, hanem úgy értékelem az életet, hogy mit tehetek bele. De a másik oldal, hogy te szeretve kell legyél. Nem csak emberek. Hanem a valóság, a lét, egy törődő, gondoskodó lét. Mert ha nem vagyok szeretetben, nem vagyok kijavítható.

Mikor tudsz egy gyereket kijavítani úgy, hogy nem érzi, hogy ellenség vagy? Ha szereted. Te mikor tudsz kijavítást elfogadni? Ha jön a főnököd akivel rossz a kapcsolatod és mond valamit az első reakció a hárítás. De ha van egy barátod aki az életét adná érted, akkor azt el tudod fogadni. Elsődleges lépés az éretté válás folyamatában, hogy felismerjem: Isten szeret. Én nem szeretlek. Kövess el elég számú hibát velem szemben és látni fogod, hogy nem szeretlek. HA szeretlek akkor Istenen keresztül tudlak szeretni.

Eféz 4:14-15  Hogy többé ne legyünk gyermekek, kiket ide s tova hány a hab és hajt a tanításnak akármi szele, az embereknek álnoksága által, a tévelygés ravaszságához való csalárdság által;  15 Hanem az igazságot követvén szeretetben, mindenestôl fogva nevekedjünk Abban, a ki a fej, a Krisztusban;

Mindenféle tanítás szele, ennek a legdurvább formája démoni kivetítéseken keresztül zajlik. A minket körülvevő szellemi világnak, a démonoknak, csúcstechnológiája van, hiperintelligensek és a célja, hogy tönkretegyenek. Azért nem haltunk meg, mert isteni erő véd minket. Ha nem vagy hívő, akkor velük harcolsz - lehet ezért nem érzed, hogy háborúban vagy. Az igazi ellenségük a hívő keresztény. A vallásos emberekkel nincs nagy bajuk. A kereszténnyel van bajuk. Olvass utána.

Ennek a seregnek szövetségese van a világrendszerben. A világrendszer egy rendszerezettség, amiben mindannyian élünk, ebben növünk fel. A motivációja, az energetizálója a démoni világ. Isten így döntött, mindent az ördög kezébe adott ezen a szinten.

A másik szövetségesük a te régi bűnös természeted. Amely olyan mint egy vírusos számítógép. Elvileg működhetne jól is. De nem teszi.

Képesek gondolatokat, érzéseket kivetíteni úgy, hogy azokat érzékeld és nem tudod, hogy tőlük jönnek. Sok tapasztalat kell, hogy észre tudd venni a kivetítéseket és meg tudd különböztetni a saját érzéseidtől. Emberek élhetik úgy az életüket, hogy kényszerképzetek alapján élik az életüket. A démoni módszerek egyik jellemzője a kényszer. Egyszercsak féltékeny vagy. „A férjem, a feleségem, megcsal." Aztán elhessegeted. Aztán egyszer csak megint ott van. Végiggondolod és látod, hogy ez nem lehetséges. De újra és újra visszajön. Én nem akarom ezt így gondolni. De jön a gondolat. Erős érzések, csúnya képek. Nem tudsz tőle szabadulni. Mert nem te vagy a forrása. Mintha együtt dolgoznál egy negatív emberrel, aki folyton panaszkodik. Ott van melletted egy lény, aki tudatosan gondol szavakat, és úgy fogod fel, mint a sajátod.

A támadás Isten intézményei ellen megy. Minden embernek kell, hogy legyen Istene. A másik intézmény az emberi szabad akarat. A harmadik a házasság, család. Ha szét akarsz rombolni egy társadalmat, akkor azt a hármat kell szétütni. Ha egy céget tönkre akarsz tenni, akkor ez a három. Legyen a főnöknek egy hamis istene. Vedd rá, hogy ne éljen a szabad akaratával. És torzítsd el a kapcsolati életét. És van egy bukott embered. Nézd meg mikor omlottak össze a nagy birodalmak. Nem külső ellenség puszította el, hanem a belső romlás: lásd római birodalom. Hamis istenek, rossz döntéseket hozó emberek és erkölcsi romlás. HA széthullik az alap építőkő, akkor bármit építesz belőle, az széthullik.

A következő intézménye Istennek a gyülekezet, a hívők természetfeletti közössége amint együtt, az elkövetkező korok uralkodó osztályát hozzák létre. Ahogy ISTen örökösévé, menyasszonyává és testévé válnak. A gyülekezet az örökkévaló történelem főhőse.

AZ ötödik a nemzet. Utána még lehetnek mások: pihenés, rekreáció. Vedd el az embertől minden pihenését és úton vagy afelé, hogy elpuszítsd. Magánélet. Legyen egy pár percem naponta legalább ahol magam vagyok magammal.

Az elsőhöz akartam visszamenni. Isten. Egy támadás Isten léte ellen, mint az emberi társadalmat, emberi létet meghatározó intézmény. AZ ateistáknak is van istene. Ha az ember oldaláról nézzük, hogy az én életem hogyan tudna jól működni, ha átgondolták volna, akkor találniuk kellett volna egy Istent. Az ember a maga kiszolgáltatottságában függő lény. Nem képes létezni függés nélkül. Kapaszkodok egy zuhanó kőbe. Ez az életem. Szükségem van egy viszonyítási pontra. Szükségem van ismeretelméleti szempontból is.  AZ elmédért folytatott harcot a világ itt nyeri meg.

Ahhoz, hogy döntést, hozzunk szükségünk van ismeretre. De honnan tudod, hogy amit tudsz az megfelel a valóságnak? Mi a módszered arra, hogy tudáshoz juss? Mi ennek a bizonyossága? „Hagyjál már, csak tudom és kész." De mi van ha valaki jön és ő meg mást mond. Hogy döntöd el kinek van igaza? Honnan tudod, hogy amit tudsz azt tényleg tudod? Tényleg a valóságot leíró információ alapján döntesz vagy csak kultúra alapján, megszokásból? ÉS amit tudásnak vélsz, az megfelel a valóságnak? Mi alapján döntötted el? A tudásod megfelel a tényeknek? A modern ember ebben bizonytalan. A mérnök még tudja. Mert a fizika törényei, a teremtett világ rendje elég stabil ahhoz, hogy lehessen számolni. A modern ember az élet értelmének, a lét legalapvetőbb szintjén nem biztos a tudásában. Az ördög elvette a tudás alapelemét. A tudás mindig viszonyítás. A mérnök honnan tudja, hogy mennyi 100 méter? Van egy etalon. Hogy mérek meg egy távolságot? Hozzámérem az etalonhoz. Mi az értéke az embernek? Hol az etalon? A modern embernek hol van? Hogyan tudhat önmagáról valamit? Magához méri önmagát vagy a másikhoz. De így nem jut valódi tudáshoz. Önmagát a saját hajánál fogva kimentő ember tragédiája.

1800-as évek közepe előtt élő embernek nem volt ilyen gondja. Tudta ki ő. Olyan vagyok mint Isten.Annyira vagyok értékes amennyire Isten mondja. Volt egy mérték amihez mérje magát. Volt gerince az embereknek, integritásuk. AZ életük nem technológiai kategóriájával kapcsolatban. A modern ember zuhan a semmibe. Aki élt már eleget az magában sem bízik. Kétszer tönkre tetted magad és tűnődsz, hogy megbízható-e a tanácsadód.

Az ördög bálványokat ad. De először is elveszi az eredetit. Mert ha nem vagy képes gondolkodni, akkor nem jutsz ismerethez és enélkül nem tudsz döntést hozni. Nincs bölcsességed. Oda lökdöslek ahova akarlak. Ez nem zöld? Nem, piros. Honnan veszed. Nincs válasz. Tudod, hogy azért ragaszkodsz hozzá, hogy piros mert valamihez ragaszkodni kell. Nincs ott a sziklaszilárd bizonyosság. Az emberek takonyból vannak. Az ellenség demoralizálva van. Azt mondanak neked amit akarnak. Elfogadhatod ad-hoc módon, vagy elutasíthatod ugyanígy. Választottál világképet, életcélt és fogalmad sincs, hogy a szakadék felé haladsz vagy az élet felé.

De van a Biblia, ami visszaadja az etalonokat. Olyan prezíc leírást ad az élet mélységeiről ami félelmetes. AZ ember aki az előbb még zuhant fel tud álni és azt mondani: honnan veszed hogy amit mondasz az igaz? Tudom, hogy nincs igazad és el tudom mondani miért. ÉS tudom mi az igazság. El tudom mondani honnan veszem. Sziklaszilárd alapra tudom állítani. Amikor élek ez alapján, akkor az élet elkezd működni. Gondtalan? Nem. De a zuhanásból talajfogás lesz, az elkeseredettségből győzni akarás. A bajból és megnyerhető háború. Mert már eldőlt a vége csak ki kell várni.

A férfi, nő kapcsolatban elszenvedett bukások dönthetik romba az életed. Egy rossz házasság az otthont koncentrációs táborrá alakítják. Nincs rossz házasság, csak emberek, akik rossz döntést hoznak. Az egyik csodafegyver a házasságban amivel helyre lehet hozni: bocsáss meg neki. Mindenért. Ugyanazért, újra. Beszélj vele. Kommunikáljatok de csak azután hogy megbocsátottál, különben megölöd. Igazságot kell tenned. HA a másik vétkezett a szemedben, akkor büntetni fogod. Nem ténylegesen, de a kapcsolatot, amire vágysz. Univerzális tanács: bocsáss meg neki.

Nemzet: szerintem a nemzet elleni legalapvetőbb támadás az egységes világrend kialakulása. A határok felbomlasztása. MERt együtt a világ baromi erős. A másik ok, hogy egy személy által irányíthatóvá válik. Az ördög nem mindenütt jelenlévő. Ha irányítani akarja a világot, akkor szüksége van egy egységes rendszerre.

1Móz 11:1-6  Mind az egész földnek pedig egy nyelve és egyféle beszéde vala.  2 És lôn mikor kelet felôl elindultak vala, Sineár földén egy síkságot találának és ott letelepedének.  3 És mondának egymásnak: Jertek, vessünk téglát és égessük ki jól; és lôn nékik a tégla kô gyanánt, a szurok pedig ragasztó gyanánt.  4 És mondának: Jertek, építsünk magunknak várost és tornyot, melynek teteje az eget érje, és szerezzünk magunknak nevet, hogy el ne széledjünk az egész földnek színén.  5 Az ùr pedig leszálla, hogy lássa a várost és a tornyot, melyet építenek vala az emberek fiai.  6 És monda az ùr: ìmé e nép egy, s az egésznek egy nyelve, és munkájának ez a kezdete; és bizony semmi sem gátolja, hogy véghez ne vigyenek mindent, a mit elgondolnak magukban.  

Az ember ha egységes, megtehet mindent. Ez az egységes emberiség istentelen, gonosz. Ha egységesen mennek a rossz irányba, akkor nagyon mennek és végig fognak menni. De Isten megmentette az embereket. Kis egységekre bontotta ahol ha az egyik hibázik a többi megmenekülhet. A jó is lassabban terjed de a rossz is. Önálló felelősség, kis nemzetekként.

1Móz 11:7-8  Nosza szálljunk alá, és zavarjuk ott össze nyelvöket, hogy meg ne értsék egymás beszédét.  8 És elszéleszté ôket onnan az ùr az egész földnek színére; és megszûnének építeni a várost.

A világ halad afelé, hogy ezt megszüntesse. A következménye az istentelenség elfajulása lesz. Ez történik. Nem tudjuk megakadályozni. De kell, hogy lásd. Kell, hogy értsd mifelé megy.

Az előző intézmény a gyülekezet: fogj egy bárányt és rakj ki az erdőben. Hogy tetszik a kép? Ha rá tudunk venni egy ember arra, hogy bárány létére egyedül éljen az erdőben: tökéletes. SE a többi bárány, se pásztor, se füves legelő, se ivóvíz. Hanem a Marlboro country képben hívő bárány. A farkasok örömünnepet ülnek. A gyülekezet elleni támadás nyilvánvaló. Az USA-ban még a 20-as évek előtt az emberek 70-80-a minden hétvégén templomban volt. Nem tudom mit tanultak pontosan, de valamit aminek köze volt a Bibliához, és a valóságban gyökerezett. Segített-e ez az emberekhez? Lelőtték a tanárokat, drogoztak, természetes volt-e a paráznaság, éltek az emberek teljes depresszióban ebben az időben? Nem hallottam ilyenről. Nekünk a 20-as évek előtti időszakról a szürkeséget mondták. De igazából az élhető volt. Az embereknek voltak értékei, volt bizonyosságuk. A modern embernek már nincs. Ahogy meg lehet tartani ebben a modern embert, hogy nincs gyülekezet. Pedig olyan dolgokról tanulunk, amikről az iskolában sem. Az élet fontos kérdéseiről nem beszélnek az iskolában. Soha, senki nem tanított, szeretettel, neki az élet magánügyeiről. Megtanulták, hogy vagy csak bele akarnak szólni vagy hülyeséget beszélnek.

De itt vannak a kérdések: hogy lehetek boldog, hogy gondolkozzak a halálról, miről szól az élet, mi fontos , mi nem? Nem arról szól ,hogy meg tudom-e oldani a másodfokú egyenlet megoldóképletét. Az életről ki fog beszélni? Nem lenne értelmes gyülekezetbe járni és olyan könyvet olvasni ami használati utasítás az életről? „Lúzer vagy ha gyülekezetbe jársz." - támadás a gyülekezet ellen. Megyünk arra amerre a karám vezet. Nem akarok ilyen ember lenni. Gondolkozni szeretnék. Lázadó akarok lenni. Nem mindennel szemben, úgy hogy én vagyok az egyetlen okos. Igaz-e a Biblia? Ha nem dobjuk el. DE ha igaz, akkor nézzük meg mit mond és alkalmazkodni akarok hozzá. HA beigazolódott, hogy megtaláltam az igazságot akkor az alapján akarok döntést hozni. Nem érdekel mit mondasz. Érdekelsz te magad. De a hibás véleményed nem. Kérdezd meg a szüleid átgondolták miért úgy élnek? Tényleg úgy fog működni, biztos benne, miért? Úgy fognak rád nézni mint egy hülyére. „Mi nem gondolkozunk ilyenek" - mondják. Akkor én kiszállok ebből.

Egy démoni háború zajlik. És rosszul állsz. Lehet még nem tudod. Adj egy esélyt magadnak. AZ élet többről szól annál, mint aminek mondták neked. Nem vagy szürke kis kacsa. Az élet, a csupa nagybetűs, létezik, csak elvették tőled, szerezd vissza.