Skip to main content

Isten minket békességre hívott el. Isten minket arra hívott el, hogy megismerjük őt. Ez nagyon felfrissítő. Ez azt is jelenti, hogy kilépünk a tudatlanságból, ahogy növekszünk vele, egyre többet, és többet ismerünk meg. Van olyan tudatlanság, ami dicséretre méltó? Van, Jel2, 24 ebben a gyülekezetben Jézus azt mondja, nem is tudom, nem ismertem meg Sátánnak a mélységeit. Ez azt jelenti, hogy nem veszek részt benne. Nem tanulom Sátán mélységeit az által, hogy részt vennék benne, nem érdekel engem. Van egy sugallat, valaki beszél valamit a másik emberről, nem veszek részt benne, nem értek vele egyet a szívemben, nem veszek részt benne, nem megyek el ezen az úton, nem akarok így élni. Inkább tudatlan maradok. Nem akarom tudni, hogy milyen gyűlölni a zsidókat, a cigányokat, a fehér, fekete embereket. Nem érdekel ez az egész. Nem akarok ennek a rendszernek a része lenni.

Ésa42, 19 Kicsoda olyan vak, mint a szolgám? Mint a békességgel megajándékozott? Itt pont Jézusról beszél. Azt is mondja, ő vak, süket, hogy lehet ez? Hogy lehetne? Ő  tudta, mi van az emberek szívében, Péter, mikor megtagadta őt, nem mondta, a szolgálatom hasztalan, hiszen tudta, mi van az emberek szívében. Szeret minket, annak ellenére, hogy tudja, mi van a szívünkben. Hogy mondhatja Ézsaiás, kicsoda olyan süket, mint az én szolgám. Hogy, süket is, vak is? Jézus bizonyos dolgokra volt vak, tudta, hogy bűnösök vagyunk, de szeretettel nézett ránk, tudta, de nem vont le belőle logikus következtetést. Azt mondta, ők bűnösök, és szeretem őket pont. Sátán, egyik neve Diabolos, az ördög, azt jelenti, vádló. Olyan valaki, aki újjal mutogat, Jézus, le kéne vonnod a logikus következtetést. Szereted őt, nem tudom, miért, de ő bűnös. Gyűlölnöd kéne, mert te Szent Isten vagy, ezt kellene tenned, miért ne tennéd meg? Miért ne mondanád azt, vége. Azt gondolod a házastársad tökéletes, de hamarosan elmúlik. Tudod mit mond az ördög, a házastársad nem tökéletes. Kell lennie valaki másnak, aki tökéletes. Miről beszél? Ez a vakság, amiről Ésa42 beszél. Tudom, nem fogom ezt tenni soha nem teszem ezt, nem fogom elmenni erre a lépésre. Akkor miről beszélsz? Hiszen te vagy a Szent Isten, akkor nem vagy igaz. Ez volt Sátán vágya, ezért kellett Jézusnak meghalnia. Ő megmutatta Isten igazságosságát, nem ítélte el a bűnöst, hanem szerette, azt mondta, ez nem helyes, neked logikus lépést kellene tenned. Ezért van az, hogy a pletyka nem érdekes terület számunkra. Tudok még valamit a Józsiról, nagyon közel leszel ahhoz a döntéshez. Könnyű lesz azt mondani, apám, micsoda piszok alak. Nem érdekel, egyáltalán. Ezért nem érdekel, semmilyen gonosz, mocskos információ, mert nem akarok közel kerülni ahhoz a döntéshez.

A fiamnak van egy posztere, azt mondja, ne pánikolj, mérd föl a szituációt, azután pánikolj, néha mi is ilyenek vagyunk az életem nem könnyű. Ez azt jelenti, így lesz életem végéig? Nem biztos. Sátán azt mondja, csak tedd meg a logikus lépést. Ugyanilyen lesz mindennap az életed. Soha nem lesz öröm, egészség, szeret, ezért hiszem, hogy fel kell kavarni a szíveinket, imával, énekléssel, hogy bevesszük az igét, azt mondjuk, igen, ámen, különben el leszünk tolva a teljes kiborulásra. Az ördög ilyen lesz. Nem logikus? Ez a logikus következtetés! Jézus azt mondta, Mt4-nben Sátán beszélt hozzá, Jézus válaszolt. Mikor beszélsz valakivel, és a beszélgetés nem találkozik. Ha vannak gyerekeitek, szüleitek, értitek, miről beszélek. Jézus válaszolt neki, de egy módon azt mondta, nem is hallak ördög, erre süket vagyok. Ismerem Isten ígéreteit, had osszak meg valami ámulatosat, hit által járok, ő be fogja tölteni ígéreteit, ez nem fog megváltozni. Egy módon vakok vagyok. Beszélek egy sráccal, be van lőve. Minden mondatból, ha egy szót ért. Azt mondom, rendben. Szükséged van Jézusra. Miért beszélsz azzal az emberrel? Ez csak időpocsékolás. Nem érdekel, hogy olyan következtetést vonjak le, ami megvonna attól, hogy Isten munkájában járjak, ami megtagadná a hitet, bizalmat, nem akarok közel lenni egy ilyen döntés meghozatalához, hanem hitben akarok járni. Te tiszta bolond vagy, fogalmad sincs, micsoda az élet! Ha tudnád, remegnél. Te nézed minden nap a híreket, rettegésben élsz. Miért tennék ilyet? Tényleg szeretnék azon a helyen lenni? Nem, nem akarok oda kerülni.

1 dolog a tudatlanság, abban az értelemben, hogy egyáltalán nem érdekel az ördög munkája. Nem az én életem, nem része a világomnak, egyáltalán nem vágyok ezekre a dolgokra.

2kor11-ben, Isten munkáját cselekedni. Ne legyünk tudatlanok az ördög munkáját illetően, tudni akarok róla, muszáj, hogy tudjunk róla, szükségünk van rá, hogy ismerjük az emberi szív állapotát. Az ember szíve végtelenül gonosz, és becsap. Az ember tehet jó dolgokat, de nem tetszik Istennek.

Ésa64, 4 Tudjuk ezt, kell, hogy tudjuk, mert ez része a világnak. Ha nem tudom ezt, mindenféle reménytelen csatába kerülök. Fogom a Rékát, megpróbálom megjavítani, mert lehetséges. Ha tudom, hogy lehetetlen, dicsőség az Úrnak, tudom, hogy Istennel jársz. Tudjuk, hogy Isten nagyobb annál. Az ördög munkája nem kis dolog. A munkája a hazugság. Megtévesztés, félrevezetés valakinek. Nagyon része a munkájának. Ez megtörténhet. Ezért van szükségem Isten igéjének világosságára. Bizonyos lehetek dolgokban, amit Isten igéje ad nekem, mert lehet, hogy be vagyok csapva, még a saját szívem is félre vezethet. Az ördög megölthet az ő tartalmával. Lehetséges, hogy valaki rám köszön, unottan válaszolok. Abban a pillanatban ott folyik egy démoni aktivitás. Ő nagyon komoly magyarázatot kap, miért adtam ilyen választ. Elvisz engem arra a következtetésre, ahova nem akarok eljutni.

2, zűrzavar, ez is az ördög munkája. Ezért hiszek a Bibliaiskolába. A gondolataink, mint egy olasz tál spagetti. Két vége van, minden ott van közte. Ez a zűrzavar. Miért? Az információ áradat miatt, érzelmi túlterheltség miatt. Mikor fogjuk Isten igéjét. Mikor nagy adagokban elfogadjuk, akkor ezt kifésüli, sorra sor lesz.

3, reménytelenség.

4, rosszindulat. Minden egyes kornak megvan a maga atmoszférája. Minden egyes korban van egy másfajta kívánsága a testnek, másfajta szem kívánsága, másfajta kérkedése az életnek. Nem úgy akarunk tudni róla, hogy tapasztalatot szerezzünk. Nem kell megnéznünk egy pornófilmet, ha ezt csinálod nagyon mocskos dolog végén találod magad nagyon gyorsan. Nem kell kimenned az éjszakába, elmenned kocsmákba, hogy tudd, ez nem a te helyed. Ne szenvedjetek úgy, mint gonoszt cselekedők. Ha szenvednetek kell, ártatlanul szenvedjetek. Nagyon elővigyázatosak vagyunk.

Júd 1:23  Másokat pedig rettentéssel mentsetek meg, kiragadva őket a tűzből, és útálva még a ruhát is, a melyet a test beszennyezett.

Egy testvér negatív, hisz a legrosszabbat valakiről, lehet, hogy tudok neki segíteni, de vigyázz, mert ez megronthat téged. Gal6, 1 nem akarsz ennek részese lenni, azt akarod mondani, szeretnék segíteni neked, csak hidd a legjobbat, ránézel Józsira, ezek hazugságok, szeretem a testvéremet, ránézel a gyülekezetre, ez Isten ezért vagyok itt. Kérlek Istenem, tedd meg újra, ha még mindig beszél hozzád, azt kell mondanod, ennek nem tudok a részese lenni, látatok embereket az állatkertben, ahogy nézték a nyomorult tigriseket a ketrecben. Ott ülnek, élnek, azt mondják, szegények. Valamit soha nem hallottam, de valamit nem hallottam, dobjuk be nekik a gyereket. Ezt persze nem tennéd meg. A testvérem a gödörbe van, elfogadott egy következtetést. Az nem fog neki segíteni, ha én is odamegyek, megengedem neki, hogy megrontson. Azt kell, hogy mondjam, ez nem büszkeség, de beszélek, és most te figyelj. Tudod, hogy nincs vége az életednek, Istennek van terve, tudom, mit akarsz mondani, ugyanis ugyanolyan szívem van, de ne élj így. Meg se hallgattál engem! Nem akarok odamenni, ahol te vagy most. Szeretném, ha te lennél ott, ahol én, megújulnál. Ha elfogadom, akkor nagyon könnyen tudatlannál válnék Isten munkáját illetően.

2kir7, Jött egy ígéret Istentől, a fickó azt mondta, hacsak az Úr nem vág ablakot az égen, hogy történhetne meg. Miről beszélsz? Levontam a logikus következtetést. Semmi remény. Ne beszélj hozzánk így. Végünk van. Isten azt mondja, gyerünk már, miért élnél ott. Mert ez a fickó látta az áldást, de soha nem lehetett része benne. Lehet, hogy itt vagyok lenn, ránézek a testvéremre, aki örömmel jár. Hogy lehet ilyen hülye? Nem látja, milyen ez az egész gyülekezet, milyen ez az élet? Lehetek ilyen, de ez teljesen reménytelen, élettelen, nincs benne öröm. Annyira nyomorultan érzem magam, azt kellene mondanom, ébresztő! Lehet, hogy a közepén vagyok a gyülekezetnek, minden csodálatos, de nem látom, mert vagy levontam a következtetést, amihez vaknak kell lennem, vagy Hós4, 6 tudatlan vagyok, nem tudom, mennyire valós az ördög munkája. Azt mondják, naiv vagy. Tudjuk mi vagyunk azok az emberek, akik elmondják a világnak, sokkal rosszabb a dolog, mint gondolnátok, de az egész sokkal jobb is, mint ti gondoljátok. Mi vagyunk a legoptimistább pesszimisták a világban. Azt is tudjuk, menyire ámulatos, gyönyörűséges az élet. Lehet egy kívánság. Lehet, olyan kívánós vagyok, mint egy terhes nő. Istenem, olyan sokat tud, lát dolgokat, fel is tud ismerni dolgokat, de nem vezeti hitre, nem ad neki örömöt, nem mondja, ámulatos. Vágyok valamire, ami megrabol engem. Péld23, 6 Ne vágyj az ő csemegéire. Van egy szófordulat, az egyház politika. Nem úgy értem, a világ politika, hanem vannak pártok. Az egyik PKende párt, a másik a PBarry, a harmadik PBorci pártja, és nem beszélnek egymással. Mi történt? Az ördögnek sikerült. PBorci tényleg szolgál felénk, mikor szolgál felénk, felkavarja as szívem. A logikus következtetés, neki kellene a pásztornak lennie. Tényleg ez a logikus következtetés? Isten adott nekünk sok embert, rengeteg szolgát, aki bátorít, aki megtört szíve van, akik építenek. Mi a logikus következtetés? Ő hibás, megbocsátok neki, vagy szeretem, ez nagyon más következtetés.

Jen14, 30 E világ fejedelme eljön, de nekem nincs bennem semmije. Állhat a hívő itt, az ördög azt mondja, csak egy picit gyere, tegyél egy kis lépést. Annyira szükségem van rá, mint a halnak biciklire. Nem érdekel az egész. Nem paktálok le vele, nem megyek arrébb. Ez a Szent Szellem szolgálata felénk.

Összefoglalás:

Jézus vak volt bizonyos dolgokra, nem vonta le a logikus következtetéseket. PKende azt mondta a logikus következtetések levonása az igazi vakság. Rm3, 25-ben. Ahol Isten nem büntette meg a bűnöst, akkor borult ki igazán Sátán. Teljes mértékben nem értett egyet, mert nem érette.

Tanuljatok, hogy legyünk vakok.

  1. nem fogadok el személyesen dolgokat a szolgálatomban.
  2. Nem vonok le logikus következtetéseket, ami eltávolítana Isten munkájától.

Tanulok vakok lenni.

Ha szolgálunk,akkor hit által tesszük, nem látás által. Nem az elismerést keressük.

A tudatlanság azt jelenti, hogy nem vagyok érdekelt az ördög munkájában.

2kor2, 11-ben. Nem akarunk tudatlanok lenni Sátán munkája felől, az emberi szív állapota felől.

Jöttek a kivetítések.

Az ördög megtölthet szavakat, helyzeteket az ő tartalmával, ez engem logikus következtetésekhez vezethet.

A másik a zűrzavar, ami szintén az ördög munkája. Hamis információkból, vagy érzelmekből származik. A reménytelenség, és a rosszindulat. Pásztor tanított arról is, hogy minden kornak megvan a saját légköre a saját kísértéseivel, vágymintáival. A tanítás, hogy nem kell megismernünk ezeket a dolgokat tapasztalatilag. 1Pt4, 15 Jud1, 23 Gal6, 1

Logikus következtetések levonása megfertőz, megrabol engem, ha elfogadom őket, könnyedén tudatlanná válok Isten munkája felől. Lemaradok róla, ahelyett, hogy részt vennék benne.