Skip to main content

Dicsérjétek az Urat egész nap.

Jel18, miután Babilon végső összeomlását megláttuk, lássuk meg, hogy Jákob háborúsága előtt ott van a Szent háromság a mennyben, a 24 vén, a villámlások, mennydörgések, és az ítélet elvei, a bizonyságok. A tűz, az ítéletre utal. Isten jellemét látjuk és a gyülekezetet Jel4-ben. Az ítéletet. 3-an sírnak, 3-an örvendeznek.

Jel18, 20 örül őrajta a menny. És ti szent apostolok és próféták, mert az Isten büntette meg őt értetek való büntetéssel. 3 csoportot látunk itt, a szenteket, az apostolokat, a prófétákat. Örülnek. amiatt, hogy hatalmas módon leomlott Babion. Isten nem sír az ítélet miatt. Minden, amit Isten tesz tökéletesen igazságos, ő tökéletes ítélettel ítél, ezért Ő soha nem sír, mikor jön az ítélet napja. Az igazság, hogy a bosszúállás az enyém. Rm12, 9 Isten véghezviszi az ítéletet, amit már jóval hamarabb el kellett volna kezdeni. Most Babilonnak megadja a kettős büntetést minden egyes bűnéért. Az ítélet nem semmi. Ahogy a varázslókra gondolunk. Mindenféle szörnyűségre, amit tettek, akkor nagy erőszakkal elpusztul Babilon. A sötétségben marad, és be fog következni, hogy Isten haragja kiöntetik. Egy ideig telik a pohár, de egy napon ki lesz öntve. Ez tökéletes bosszúja lesz Istennek. Péld24, 1-28 Isten nevet, mert megölték az prófétákat, ártatlan embereket, ezért most jön az ítéletük napja. Ez nagyon is valós. Annak ellenére, hogy semmi köze nem lesz ennek a pokolhoz, nagyon sok ember lesz Krisztus gyülekezetében, akik megítéltetnek. Isten ítéletének a gyülekezetnél kell kezdődnie. A tinik nagyon nagy ítélet alá kerülnek. Azok miatt a döntések miatt, amit tesznek. A tinik azok, akik leginkább fogékonyak az ítéletre, mert leginkább fogékonyak Sátán hét bűnére. Akik távoztak, akik ellene mentek a jogos tekintélynek, azok lesznek először megítélve. A tinik, akik büszkék voltak, önmagukat felmagasztalták mások fölé, hihetetlen ítélet vár rájuk. Nem kerül rá sor, ha elfogadják a kijavítást, helyreállnak. Azok a pásztorok, akik elfordultak az Úrtól, a sok tan miatt, amit kaptak, Isten meg fogja őket ítélni. Az ítélet Isten házán kezdődik. Az emberek bűnei hozzák elő az ítéletet. Az én saját bűnöm hozza elő az ítéletet. A bűn törvénye előhozza a halál törvényét.

Rm8-ban ott van a bűn és halál törvénye, de az élet törvénye legyőzi azt. Ott van a bűn teste Rm6, 6, aztán a halál teste Rm7, 4 a test elme a halál folyamatát idézi elő. A bűn zsoldja a halál, de ez nem a jövőre, hanem a jelenre vonatkozik. Akik elhagyták a gyülekezetet, és lázítják az embereket embereket, ők is nagyon meg lesznek ítélve.

Van még egy csoport, akik nagyon felelősek, mert rengeteg embert érhetnének el.

Csomó mindent teszünk, amivel kifejezzük a szeretetünket. Az emberek jönnek. Valaki tegnap azt mondta az étteremben milyen csodálatos volt az Istentisztelet, aztán 6 hétig nem jött. Eljönnek az Istentiszteletre, azt mondják, nem gondoltam volna, ilyen is létezik. Isten ideküldi a őket, és ők a világiasság miatt nem jönnek. Ne gondold úgy egy pillanatra sem, hogy ezért nem felelősek. Ezek az emberek nagyon is kemény időket fognak megélni, ha ide lettek küldve, máshol nem kapják meg ezt. Az ítélet nem semmi. Jézus azt mondta a Korinthusiaknak, hogy ítéld meg magadat, hogy ne a világ ítéljen meg téged. Vagy megvizsgálom magam, és kijavítom magam, vagy ítélet alá esek. Épp elménk nem lehet ige nélkül, Igénk nem lehet a szellem nélkül. A szellemet nem tapasztalhatjuk meg kegyelem nélkül.

A bibliában hét ítélet van. Van a bémaszék ítélet, a nagy fehér trón ítélet. A Biblia azt mondja Jel18-ban, lesz ott egy angyal, 10,1-ben lévő angyal, aki a mennyből jön, nagy hatalommal, az egész Földet betölti a dicsősége. Ha feltételezéssel élsz, biztos azt mondod, angyal. Ő jön a világossága beragyogja a Földet. Nekem is, P. Stevensnek is van angyala.

2kir. 1 angyal leölt 185 000 asszírt. Akkor el tud bírni egy kisbabával, hoy ne essen ki az ágyából. Ha közelről megnéztük, akkor ma is láthatunk angyalokat. Jel18. Nagy hangon, kiáltott, hogy a nagy Babilon leomlott, madarak lakóhelyévé vált.

Ahogy a nagy bukás megtörtént, 3 csoport ember sírt amiatt, hogy elbukott Babilon. Ők a hét király voltak, a kereskedők, a szállítmányozók, a hajósok, ahogy a szentek, az apostolok, a próféták örvendettek, a mások sírtak.

Jer50, 11-16 láttuk az ő bukásait, látjuk Babilon leomlott.

Jer50, 41-42 megint sokan összegyűlnek.

Jer52, Milyen hatással volt Babilon a környező népekre? emiatt lesz kettős ítélete. Ha arra lettél használva, hogy az emberek eltérjenek a szolgálattól, akkor hatalmas módon meg leszel ítélve. Ez az önigazságot tökéletességet, pontosságot követel. Ha nem tudsz fizetni albérleti díjat, az önigazságod azt mondja, tessék, mehetsz, ki vagy rakva az utcára. Az Isteni jóság törvénye kegyelmet ad. Az önigazság törvénye követeli a pontosságot. Gyakran úgy teszik, megvan a véleményük, az értelmezésük. Az önigazak pontosságot követelnek, meg is kapják. Ha az önigazságunk 20 szoros lesz, akkor az ítéleted 40 szeres lesz. Ha felhívok 12 embert, ők is ugyanennyit, akkor 144- szeres lesz az ítéletem. Lehet öt évvel ezelőtt, lehet régebben történt. Mikor meghallgatsz egy gonosz beszámolót akkor a halál elkezd benned munkálkodni. Péld4,

Ezek a versek mélyen az elmédbe behatolnak. A bűnöm biztos formákat hoz a vágy, kívánság bűnt hoz elő, a bűn pedig halált. Ha megértjük, hogy minden kiváltság bűnt hoz elő, a bűn pedig egy folyamatot indít el a halál folyamatát. Ha egy támadó levelet elolvasol pl. a gyülekezettől, ez elindít egy folyamatot a lelkedben. Helyre kell állnod a levélből, úgy is, hogy írsz egy levelet, hogy soha többet nem akarok ilyet hallani. Néhányan úgy gondoljátok, ha meghallgatok valakit aki így beszél, az kedvesség, pedig nem az.

Péld18, 18 Fondorkodó, súsárló. Ha ugyanabban a könyvben kétszer is elhangzik, nagyon fontos, hogy tartsd be, akkor tégy úgy.  Ne barátkozz rágalmazóval, mert hatással lesz az életedre. Ha jönne egy nő, és elkezdené támadni a férjét. Ha jogosan jön oda, akkor nem baj. Ha csak ott akarsz nyöszörögni, és kritizálni, akkor is gyere, mert tudom, mit kell mondani, de te ne barátkozz velük. Ne barátkozz senki olyannal, aki átad valami nyavalyát. Ezért, ami itt történik, Jel18, 20-ban, Isten mondja Jeremiásnak, hogy Babilon kettős büntetést kap minden bűnéért. A kettős büntetés a keresztényekre is vonatkozik. Isten leleplezi azt a tényt, hogy az illető nem csak nem ússza meg, hanem pontosan úgy bünteti meg, akit ítélt, csak kétszeresen. Babilon pedig kettős büntetést kap,

 

Összefoglalás.

A fő téma az ítélet volt. Azt mondta, hogy Isten nem fog az ítélet miatt sírni, de mi igen. Minden, amit tesz tökéletes, és az ítélete is tökéletes.

Rm12, 9 A bosszúállás az enyém. Az ítélet az olyan, aminek régen be kellett volna következnie.

Érdekes rész Péld1, 24- 28 elolvasni. Ez arról beszél, hogy Isten hogyan nevet azon, mikor az ítélet megtörténik.

Beszélt arról, hogy sok ember fog ítélet alá kerülni.

1pt4, 17 szerint az ítélet Isten háza népén kezdődik meg. A tiniken, a pásztorokon, családokon, beszélt a gyülekezeti tagokról, akik nem jönnek, akik jönnek vagy eltűnnek. A világiasság, a szenti-mentalitás miatt.

2móz11, 7 van különbség köztünk és a világ között.

A világ ítélete, hogy nem vagyunk oltalmazva a világ betegségei elől.

A végén beszélt a kettős ítéletről. Mikor valakinek a tévelygésében benne vagyunk, akkor kettős ítélet alá kerülünk.

Az önigazság megköveteli a pontosságot. Ebben nincsen kegyelem. A másik oldalon pedig az Isteni jóság ott találkozik veled, ahol vagy, kegyelemmel.

Beszélt a példabeszédekből, egy meghatározott bűn érzelmi problémához vezet, ami egy meghatározott betegséghez vezet, ez a meghatározott folyamata a halálnak. Jak1, 15 a vágyak, kívánság bűnt nemz, amik megfogannak halál lesz belőlük.

A kettős ítélet a hívőkről szól. Pontosan a dupláját kapod annak, amivel megítélted a másikat, ez nem a pokolban való ítéletről szól, hanem egymás ítélgetéséről.