Skip to main content

A bőség falkája

Egy montanai szervezet ötezer dolláros díjat tűzött ki minden egyes élve elfogott farkasért. Két vadász, Sam és Jed úgy döntött, hogy nekivág a hegyeknek, és keres egy kis pénzt farkasok elfogásával. Éjjel-nap­pal járták a hegyeket, kutatva értékes zsákmányuk után. Háromnapi sikertelen vadászat után kimerülten lefeküdtek és elaludtak.

Az éjszaka közepén Sam egyszer csak arra ébredt, hogy vagy ötven farkasból álló falka veszi őket körül. Vörös szemük csak úgy lángolt, és vicsorogva morog­tak a két vadászra, ugrásra készen. Sam oldalba bökte Jed-et, és így szólt: „Hé, ébredj! Gazdagok leszünk!"

---------------
Néha, amikor úgy tűnik, hogy sok nehézség vesz körül minket, lehet, hogy valójában sok lehetőség van körülöttünk. A „válság" szó kínai szimbóluma igazából a „veszély" és a „lehető­ség" szavak kombinációja. Ahányszor krízishelyzetbe kerülünk dönthetünk a rémület és gyávaság mellett, vagy pedig az erő és a bátorság mellett. Csak nézőpont kérdése.

Ha legközelebb pácba kerülsz, jusson eszedbe: „Gazdag leszel!" Lehetőséged nyílik arra, hogy tanulj és növekedj, és hogy megtapasztald Isten kegyelmét és erejét abban a helyzet­ben. Ilyen helyzetek nem adódnak minden nap!