Skip to main content

A méhcsípés

  Egy vakációzó család autóval utazik. Lehúzott ablak mellett élvezik a meleg napsugarat és a langyos szellőt. Hirtelen egy méh repül be az ablakon, és zümmögve keringeni kezd a kocsiban.
Egy kislány kucorog a hátsó ülésen, aki nagyon érzékeny a méhcsípésre. Ha a méh megcsípi, egy órán belül meghalhat a kislány.
-  Ó, apa! - rikoltja kétségbeesetten. - Egy méh! Meg fog csípni!
  Az édesapa lehúzódik a kocsival egy parkírozóba, és hátranyúl, hogy elkapja a méhet. A méh zümmögve megy felé, majd nekiütközik a szélvédőnek, ahol az apa végül elkapja.
Markában  tartva  várja  az  elkerülhetetlen  csípést.  A  méh  megcsípi  az  apa  kezét,  ő  pedig fájdalmában elengedi a méhet. Az ismét szabadon repked a kocsiban. A kislány megint pánikba esik.
-  Apa! Megcsíp!
Az apa szelíden így szól:
-  Nem, drágám, most már nem fog téged megcsípni. Nézd csak a kezemet!
A méh fullánkja ott van a kezében. 
 


  Pál így ujjong az 1Kor 15,55-ben: „Halál, hol a te diadalod? Halál, hol a te fullánkod?" Jézus így szól hozzánk: „Nézd a kezemet!"
A  Sátán  fullánkja,  a  halál  fullánkja,  a  bűn  fullánkja,  a  megtévesztés  fullánkja,  az értéktelenség érzésének fullánkja őbenne van. Ezek a fullánkok mind Jézus kezében vannak. Ha látod az ő átszegzett kezét, megérted, hogy Jézus érted vállalta mindazt a fájdalmat, amivel csak
sújtani tudta a Sátán.
  A Sátánt egy nagy fekete méhvé zsugorította össze, amely elveszítette a fullánkját - a Sátán semmi másra nem képes már,  csak  zümmögni  tud. Ez az a győzelem, amit  Jézus megszerzett neked.