Skip to main content

Eszkimó farkasvadászok

  A hagyomány szerint az eszkimó vadász a következőképpen ejti el a farkast:

  Először is belemártja a késpengéjét egy állat vérébe, majd hagyja azt ráfagyni. Majd újabb és újabb vérrétegeket visz fel, amíg a megfagyott vér tejesen el nem takarja a késpengét.

  Ekkor a vadász rögzíti a tőrt a földben, a pengével felfelé. A farkas kitűnő szimatát követve elindul az „illat" forrását megkeresni, és felfedezi a csalétket. Megnyalja, és érzi a friss, fagyott vér ízét. Elkezdi gyorsabban nyalni, egyre erőteljesebben, egészen addig, amíg az éles késpenge teljesen tiszta nem lesz. Lázasan, a vértől megittasulva, mind erősebben és erősebben nyalja tovább a pengét a dermesztő sarki éjszakában. Vérszomja olyan méretet ölt, hogy nem veszi észre, ahogy a borotvaéles meztelen penge vágást ejt a saját nyelvén. Azt a pillanatot sem érzékeli, amelytől fogva már saját meleg vérével enyhíti csillapíthatatlan szomját. Húsevői étvágyától hajtva mind többre vágyik, míg aztán reggelre holtan fekszik a havon!


  Sok gyerek, aki elkezd kábítószerezni, inni, cigarettázni, vagy zabolátlanul beleveti magát a nemi életbe, ugyanabból az okból teszi ezt, mint a késpengét nyalogató farkas. Először biztonságosnak és ízletesnek tűnik, de nem elégít ki. Mind többre és többre vágynak, s ez végül krízishez - vagy éppen halálhoz vezet.

 Ne hagyd, hogy a bűnös kísértések tőrbe csaljanak. A farkashoz hasonlóan egy darabig még egész jól megúszhatjuk. Végül azonban megmutatkozik az igazi természete a dolognak. A bűn halálhoz és pusztuláshoz vezet. „Mert a bűn zsoldja a halál" (Róm 6,23).

Róm. 6.23 Mert a bűn zsoldja a halál, az Isten kegyelmi ajándéka pedig az örök élet Krisztus Jézusban, a mi Urunkban.