Skip to main content

Ingyen kaptátok, ingyen adjátok.

    Ingyen kaptátok, ingyen adjátok. 1

    Ha a kegyesek azért tesznek jót, hogy megnyerjék vele a mennyországot, akkor ugyan soh"se lesz az övék, sőt inkább az istentelenek közt a helyük, mert ravasz számítással Isten legmagasztosabb, lelki dolgaiban is saját önző érdeküket keresték.
    Isten hívő gyermekei jóakaratból és szíves örömest teszik a jót, nem bérért, hanem Isten akaratából és dicsőségére, teljes készséggel s tennék akkor is, ha se mennyország, se pokol nem volna. Erre nézve elég  Krisztus következő igéjére hivatkozni: "Jertek, érte Atyámnak áldottai, örököljétek az országot, amely számotokra készíttetett a világ megalapítása óta."
    Hogyan tudnák saját cselekedeteikkel kiérdemelni azt az országot, mely már akkor készen volt számukra, mikor ők még nem is voltak. Mert Isten országa nem kész lesz, hanem már készen van. Nem mi készítjük el az országot, hanem minket készít el Isten az Ő országa gyermekeivé. Tehát az ország szerzi a maga gyermekeit, nem pedig a gyermekek az országot.

         Hálás szívvel fogadom
         Isten ajándékát,
         Hisz érdemül nem kapom
         Mit a kegyes ég ád;
         Nincs nekem
         Érdemem,
         Amiben van részem
         Kegyelméből vészem
.

1 Mt. 10.8 Gyógyítsatok meg betegeket, támasszatok fel halottakat, tisztítsatok meg leprásokat, űzzetek ki ördögöket. Ingyen kaptátok, ingyen adjátok.