Skip to main content

Nagy kalandok

  Az amerikai Outside magazin gyakran ír olyan emberekről, akik életüket teszik kockára azért, hogy hírnevet szerezzenek maguknak.
Larry Walters például negyvenkét hatalmas héliummal  töltött  léggömbre  függesztett  fel egy kerti  széket,  és  ezzel  emelkedett  a  levegőbe.  Amikor  mintegy  4.800  méter  magasságba  ért, elkezdte sörétes puskával kilövögetni a léggömböket, és épségben ért földet.
  A francia Jean Luc Antoni sziklákon siklik le sível. 1987-ben világrekordot állított fel: 98 km/h sebességgel  siklott  le  egy  monosíléccel  Franciaország  egyik  sziklás  lejtőjén.  Mivel  lehetetlen fékezni, a leleményes Antoni kartonpapírból fékezőfalat épített a pálya alján, és ennek csapódott neki. Túlélte.
  A hetvenkét éves Reg Mellor a „menyét a nadrágszárban" világbajnoka. Ez  egy  olyan  verseny,  ahol  a  versenyző  nadrágszárát  bokában  elkötik,  ezután  egy  pár különösen veszedelmes szőrmés, 30 cm hosszúságú húsevő állatot - vadászmenyétet - helyeznek bele. A bátor versenyzőnek ezután  jól megszorítják az övét, és a versenybírák előtt áll egészen addig,  ameddig  bírja,  miközben  ezek  a  tűhegyes  fogú  és  éles  karmú  kis  állatok  szabadulni
próbálnak. 
 


  Az effajta foglalatosságok őrültségnek tűnnek, de manapság sok gyerek merő kalandvágyból őrültségekre adja a fejét, - pl. kábítószer- és alkoholfogyasztás - amikhez képest még a „menyét a nadrágszárban"  is normálisnak  tűnik. Reg Mellor  lábát maradandó sebhelyek borítják az évek során  szerzett  menyétkarmolások  miatt,  ám  ezek  a  sebek  jelentéktelenek  azokhoz  a  belső sérülésekhez képest, amelyeket a drogok okoznak.
  Ha  láttál  már  elvonási  tünetekkel  küszködő  kábítószerfüggőt,  akkor  azt  láthattad,  hogy menyétek tépik a bensőjét. Ha találkoztál már olyannal, akinek az agyát kiégették már a drogok, akkor olyan valakit láttál, akinek az agyát támadták meg a menyétek. De nehogy  félreérts. A kockázat és a kaland az élet  fontos velejárói. Tulajdonképpen  Jézus Krisztus követői vállalkoznak a legnagyobb és legkockázatosabb kalandra.