Skip to main content

Diéta veszteseknek

Ha szeretnél veszíteni a súlyodból, bemutatom az elképesztő új „Vesztes-diétát". Kövesd csak ezt az étrendet, és egészen biztos, hogy veszíteni fogsz!

REGGELI: Egy fél grapefruit, 1 szelet teljes kiőrlésű pirítós, 1 pohár sovány tej

EBÉD: 12 dkg párolt csirkemell, 15 dkg párolt cukkini, 1 Pilóta keksz, gyógytea

UZSONNA: a maradék csomag Pilóta keksz, egy fél doboz Carte D'Or jégkrém, egy üveg Nutella

VACSORA: 2 vekni fokhagymás kenyér, óriás szalámis-gombás pizza, egy kancsó üdítő, 2 Snickers, Egész túrótorta, egyenesen a fagyasztóból

Diétás tanácsok:

Ha senki nem lát, amikor eszed, nincs benne kalória.

Ha diétás üdítőt iszol, és csokit eszel hozzá, semlegesítik egymást.

Ha valaki mással együtt eszel, a kalóriák nem számítanak.

Egészségügyi indokkal fogyasztott élelem sosem számít, pl. a forró csoki, a pirítós vagy a túrótorta.

Ha mindenki mást sikerül felhizlalni magad körül, soványabbnak fogsz kinézni.

A filmnézés közben fogyasztott ételek nem számítanak, mert a kikapcsolódás szerves részét képezik, nem pedig személyes szükségleteinkre szolgálnak.

A süteménydarabkák nem tartalmaznak kalóriát. A széttördelés folyamata kalória-szivárgást okoz.

Ez az étrend nagyon hasonlít arra, ahogy némelyek a keresztyén életet próbálják élni, nem igaz?

Nagyszerűen indul a nap reggel - lehet, hogy még belefér egy kis bibliaolvasás és imádkozás is. Aztán kezdenek kicsúszni kezünkből a dolgok, és a nap végére azt vesszük észre, hogy az egészet elszúrtuk. Magatartásunkat ilyen állításokkal igazoljuk: „Hát, ha senki nem látja, amikor vétkezem, akkor az nem igazán számít". Vagy: „Ha a barátaimmal együtt vétkezem, akkor az nem baj, mert mindenki azt csinálja, amit én."

Persze az ilyen keresztyén élet ugyanolyan nevetséges, mint a „vesztes-diéta". Amikor elkötelezzük magunkat Krisztus mellett, arra kötelezzük el magunkat, hogy Jézust akarjuk követni hosszú távon. Ahogy Pál írta a Fil 3,14-ben: „ami előttem van, annak nekifeszülve futok egyenest a cél felé, Isten mennyei elhívásának a Krisztus Jézusban adott jutalmáért."

Pál nemcsak jól kezdte, hanem jól is fejezte be. Nem adta fel, valahányszor egy kicsit rázósabb volt az út. Nem próbálta megváltoztatni a szabályokat. Ehelyett kitartott, és befejezte a versenyfutást. Te is meg tudod ezt tenni!