Skip to main content

Mit kell tennem, hogy örök életem legyen?

Mit varhatunk a jovotol

Tenni semmit nem kell, viszont fogadjuk el Azt, amit Jézus Krisztus tett értünk. Isten szeretné ajándékba adni az Örök életet, azért mert szeret minket. A döntés azonban a miénk, hisszük-e és akarjuk-e?

Isten arra vágyik, hogy az örökké tartó kapcsolatod Vele megkezdődhessen. Szeretné, ha ebben a szeretetbeli kapcsolatban elkezdenéd megismerni őt. Hiszen ez a földi és az azutáni örömteli életünk igazi célja. Arra lettünk teremtve, hogy Vele legyünk kapcsolatban, közösségben. Ha szívedből szeretnéd, mondd el Istennek:

Istenem, már értem, hogy bűnös vagyok, és nem tudnám ki­ér­de­mel­ni azt, hogy hozzád mehessek a mennybe. Te igazságos vagy és emiatt nem tudsz szemet hunyni afölött, hogy a bűnöm büntetést érdemel. De most már tudom, hogy te kegyelmes is vagy és hogy nagyon szeretsz engem! Hisz ezért küldted el Fiadat, Jézus Krisztust, hogy elvállalja a büntetést helyettem, hogy kifizesse halálával az én adósságomat! Atyám, eddig a saját utamon jártam, de most bocsásd meg a vétkeimet, megbánom őket, és nézz Fiadra, Krisztusra - ő fizetett helyettem!  Drága Jézus, most már hiszem és köszönöm, hogy meghaltál helyettem a kereszten, légy az én Megváltóm, légy az Uram, és költözz a szívembe! Gyere be az életembe! Maradj velem örökre, és sose hagyj el, ahogy ígérted! Istenem, köszönöm Neked az örök élet ajándékát, a te Fiad által, Ámen.

Ha szívből elmondtad ezt a rövid imát, akkor meghoztad életed legfontosabb döntését! Elfogadtad Isten ajándékát: az Örök Életet a mennyben, ami valóban ajándék és nem vesztheted el. Emiatt lehet nyugodalmad és igazi örömöd és kezdődhet meg a csodálatos és új életed, immár kapcsolatban Istennel. Olvasd a Bibliát és beszélgess Isteneddel, ismerd meg őt személyesen! (Mi történt az elfogadás pillanatában?)