Skip to main content

21. Úgy tűnik, a keresztények szerint mindennek kell, hogy legyen teremtője. Akkor viszont ki teremtette Istent?

Senki. Mindennek, ami elkezd létezni, valóban kell, hogy legyen egy előidézője, de a Biblia azt mondja, hogy Isten Szellem (János 4,24) és örök, vagyis kezdet nélküli (Zsoltár 90,2). Mivel ez a helyzet, Istennek nem volt szüksége teremtőre, vagy előidézőre. Ő az Okozatlan Ok, vagy mindenek Teremtője (Ézsaiás 44,24; János 1,3).

A Tervezőről szóló bizonyítékról:

„Úgy látom, bogy a több, mint 50 évnyi DNS kutatás eredményei elegendő mennyiségű anyagot biztosítanak egy teljesen új és valóban meggyőző érvhez, ami az intelligens tervezés mellett szól."

Antony Flew, Ph.D. (1923-), brit filozófus, író, vitázó és egykori ateista, Gary Habermas interjújában, 2004-ben. Lásd www.biola.edu/antonyflew.

„Véleményem szerint meggyőző bizonyíték létezik arra, hogy valami van a dolgok hátterében... Úgy tűnik, mintha valaki tökéletesen beállította és összehangolta volna a természet számadatait, hogy létrehozza a Világegyetemet... Nem tudok ellenállni annak a benyomásnak, hogy mindez intelligens tervezés eredménye."

Paul Davies, Ph.D. (1946-), nemzetközileg elismert fizikus és író, aki többek között a Cambridge-i Egyetemen, Londonban és Adelaide-ban tanított; The Cosmic Blueprint, 1988, 203. oldal [A kozmikus tervezet].


Az evolúcióról:

„Lehet, hogy a tudósok egyik leggyorsabban növekvő kisebbségét azok alkotják, akik végképp elutasítják az evolúciót... Sokan közülük lenyűgöző tudományos fokozatokkal rendelkeznek.

Larry Hatfield, Educators Against Darwin, Science Digest, 1979 tél, 94-96. oldal [Tanárok Darwin ellen].