Skip to main content

28. Honnan származnak a dinoszauruszok? Nem több millió évvel az ember előtt éltek?

A Biblia azt tanítja, hogy Isten teremtett mindent, ami valaha is létezett a világegyetemben (2Mózes 20,11; 1Mózes 1; János 1,3). Ez magába foglalja a csillagokat, a bolygókat, az állatokat, a halakat, az embert és mindent, ami csak létezik, a dinoszauruszokat is beleértve.

A másik kérdésre (A dinoszauruszok nem több millió évvel az ember előtt éltek?) pedig azt kell válaszolnom, hogy: nem. A Biblia azt írja (1Mózes 1,24-31), hogy Isten minden szárazföldi lényt (és ide tartoznak a dinoszauruszok, sőt Ádám és Éva, az első emberpár is) a teremtés hatodik napján alkotott meg. Az ihletett és tévedhetetlen Ige alapján tehát hisszük, hogy az emberek és a dinoszauruszok egy időben léteztek. Az ószövetségi szerzők említenek hatalmas teremtményeket, melyeknek cédrusfa-szerű farkuk volt (Jób 40,17). Valószínűleg egy nagyobb dinoszauruszra utaltak ezzel, amely valamikor a földön élt (lásd a 29. kérdésre adott választ).

Biblián kívüli forrásokból is úgy tűnik, hogy az ember és a dinoszauruszok egy időben éltek. Ezt bizonyítják például azok az ősi indián sziklarajzok, amelyeket az Utah állambeli Natural Bridges National Monument környékén találtak, és amelyek az embereket dinoszauruszokkal együtt ábrázolják.[1]


Egy ateista megváltozásáról:

„Amikor kb. 20 évvel ezelőtt elkezdtem űrkutatói pályafutásomat, meggyőződéses ateista voltam. Soha, a legvadabb álmomban sem gondoltam volna, hogy egyszer könyvet írok azzal a szándékkal, hogy rámutassak, hogy a zsidó-keresztény teológia központi állításai valóban igazak, és hogy ezek az állítások egyenes következtetései a ma ismert fizikai törvényeknek. Ezekre a következtetésekre a fizika általam tanulmányozott ágának kikerülhetetlen logikája kényszerített.

Frank J. Tipler, Ph.D., író, a Tulane Egyetem matematikai fizika professzora, az Oxfordi Egyetem vezető kutatója (1979); The Physics Of Immortality, 1994, Előszó [A halhatatlanság fizikája].[1] Don Batten, Ph.D, Ken Ham, Jonathan Sarfati és Carl Wieland The Revised and Expanded Answers Book (Átdolgozott és bővített válaszok könyve) (Master Books, 2000; új kiadás 2003) c. könyvében a 246. oldalán láthatsz egy sziklarajzot a sauropoda dinoszauruszról. További képeket ezekről a sziklarajzokról a www.rae.org/dinoglyph.html honlapon láthatsz.