Skip to main content

Az öröm játéka örök

Szerző: 
Eleanor H. Porter

(Ha nem tudod kicsoda Pollyanna, akkor először olvasd el ezt: Az élet játéka , ha pedig tudod, akkor azt hiszem nem kell semmit sem mondanom, talán csak annyit, hogy ez a folytatás)

Az öröm játéka - vajon mit jelenthet ez a szokatlan kifejezés? Aki hallott vagy olvasott már Pollyannáról, rögtön elmosolyodik, hiszen tudja, hogy a boldog és kiegyensúlyozott  élet titkát takarják ezek a szavak. Ám még az is, aki ebben a regényben találkozik először a kislánnyal, igen hamar rájön, hogy a "játékot" receptre kellene árulni a sok pirula, vitamin és erősítő szer helyett. Felnőtt, gyerek, bárki alkalmazhatja, naponta akár többször is. Roppant egyszerű ls módfelett hatásos. Ráadásul mellékhatása sincs. Hacsak nem tekintjük annak a szájunk szögletében egyre gyakrabban megjelenő mosolyt, meg a családtagjaink, kollégáink, csoporttársaink, barátaink arcán, sőt, a boltban, buszon, postán utunkba kerölő ismeretlenek tekintetében megfigyelhető furcsa változásokat...

Fordulatos, eseménydús, meglepetésekkel teli, egyszerre szórakoztató és elgondolkodtató ez a regény, igazi "békebeli" olvasnivaló.

 

AzOromJatekaOrok.jpg

Megkértek, meséljem el az

Megkértek, meséljem el az élményemet a könyvvel kapcsolatban? Hát ehhez költőnek kellene lennem. Mert ki tudja leírni a hosszú tél után mit jelent az első tavaszi napsütés, vagy a hosszan betegeskedőnek egy hét koplalás után a finom tyúkhúsleves, vagy a sivatagban kóborlónak az oázis megtalálása. Nos prózaiasan: a könyv olvasása egy élmény, egy felüdülés, lelkünk simogatása. Nem tudok mit mondani: olvasd el!

Játszuk mi is az öröm játékát

Olyan szerencsés vagyok, hogy pár napja olvashattam a könyvet melyet már régóta kerestünk és nagyon vártam.

Aki olvasta az első részt - Az élet játéka -t az tudja, hogy egy árván maradt kislányról szól, akit lelipásztor Édesapja megtanított egy játékra - az öröm játékára-, melyet aztán  a környezetében élő emberekkel játszott.

Ez a játék sokat jelentett az embereknek a mindennapjaikban.Megtanította Őket az élet apró örömeinek megbecsülésére. s ezáltal megváltoztatta, meggyógyította lelküket, más emberek lettek, akik megtalálják a rosszban a jót és ez segít sorsuknak megjobbításában.

Olvasd el, kivirulsz, felüdülsz,gyógyulsz  tőle, próbáld meg te is a játékot alkalmazni és megváltoztadhatod az emberek lelkét.

Szép és jó olvasnivaló, élmény volt számomra.