Skip to main content

Istennel az osztályteremben

Szerző: 
Harro Van Brummelen

Ez a könyv a tanulás és a tanítás keresztyén megközelítéseivel foglalkozik. A Biblia sokat beszél arról, hogyan viszonyuljunk az emberekhez, milyen legyen az Istennel, egymással és a természettel való kapcsolatunk. Olyan alapelveket tartalmaz, amelyek irányadóak a gyermekek nevelése, illetve a szervezett iskolai nevelés területén is. Figyelembe kell vennünk azonban, hogy a Biblia nem módszertani vagy fegyelmezési segédkönyv, és nem is használható annak. Ez a könyv arra törekszik, hogy bemutassa, hogyan alkalmazhatjuk napjainkban az igei alapelveket a modern oktatás folyamatában.
Ez a könyv az olvasók három csoportját célozza meg.
-Először is, olyan tanárokat, illetve tanárjelölteket, akik keresztyén iskolában tanítanak, hogy az itt leírtak segítségével ismét elgondolkodhassanak azon, mit jelent Istennel járva tanítani az osztályban.
-Másodszor, felhasználható egyetemi, főiskolai jegyzetként a tanár szakos hallgatók képzésében, a tanítás keresztyén alapjainak megismertetésére.
-Harmadszor, arra bátorítja a világi iskolákban tanító keresztyén tanárokat, hogy vizsgálják meg, hogyan és mennyire taníthatnak ott keresztyén módon.

IstennelAzOsztalyban