Skip to main content

Jonatán utazása

Szerző: 
Katherine Bell

 Jonatán komoly fizikai és szellemi fogyatékosságokkal született, és tudja, hogy más, mint a többi gyerek. De egyetlen különleges éjszaka alatt felfedezi, hogy amikor Isten ajándékának elfogadása a tét, ő sem különbözik a többi embertől. Egy éjjel Jonatánt felébreszti Jézus, aki elröppenti egy egész éjszakán át tartó kalandra, térben és időben. Jonatán – aki ráébred, hogy Jézussal tud menni, beszélni és látni – tele van kérdésekkel, amint Noé, Ábrahám, Mózes és Jézus életébe is bepillantást kap. Ahogy Jézus szeretettel válaszol Jonatán – a Biblia nagy eseményeire vonatkozó – kérdéseire, öröme, aggódása, haragja, gyengédsége is világosan megnyilvánul, mely ráébreszt minket az ember – és Jonatán – iránt érzett hűséges szeretetére.
Felnőttek és gyerekek egyaránt újat tanulhatnak Isten tökéletes szeretetének nagyságáról, ebből a gyönyörűen megírt, megható történetből.

Katherine Bell műszaki írói karriert adott fel, hogy otthon teljes időben foglalkozhasson gyermekeivel. Az írás mellett szeret különféle albumokat készíteni, varrni, énekelni, csellózni, kedveli a művészeteket és a fotózást. ő és a férje, Craig Dallas közelében élnek, és azt tervezik, hogy otthon tanítják majd gyermekeiket. A könyv szereplőit Rick és Mary Klentzman családjáról mintázta az írónő, akik a Bell család közeli barátai. A Klentzman családnak tanítói és zenei szolgálata van Texasban. Jonatán hét gyermekükből az ötödik, és súlyosan sérült, mert születése előtt ikertestvére meghalt.