Skip to main content

Kegyelemből

Szerző: 
Dr.Carl H. Stevens

Minden hívőnek, és ha már itt tartunk, minden hitetlennek is van saját kérdése, elképzelése, igen, még kétsége is a megváltás, a hit, s a megváltásban általuk játszott szerep felől. Fiatal hívőként rengeteg félelmem és kétségem volt a jövőmet és hitbeli járásomat illetően. Időnként még azt a kérdést is feltettem magamnak, hogy meg vagyok-e váltva. Úgy tekintettem a megváltásra, mint valamire, ami tőlem függ. A biblia tanulmányozása s egy tehetséges pásztor tanító tanítása során azonban azzal a kihívással kerültem szembe, hogy túlnézzek önmagamon, Krisztusra összpontosítsak, és felfedezzem azt, amit Isten meg akar mutatni számomra az örökkévalóságról. A Biblia leírja, hogy milyen a menny. Azt is leírja, hogy milyen a pokol. Felismertem a parancsolatok törvényét, s ezzel egyidejűleg azt is, mennyire képtelen vagyok azok betartására. Ez azonban dilemma elé állított. Ha nem tudom betartani a törvényt, akkor hogyan lehetek biztos a jövőmben?
Ez a könyv átvezet minket a Biblián, arra tanítva, hogy Isten mindig a kegyelem alapján foglalkozik velünk, mert Ő a minden kegyelem Istene(1Péter 5:10); kegyelemből váltott meg minket (Efézus 2:8); a kegyelem tart meg minket a kegyelem tanít minket Isten szövetségei mind a kegyelemre alapozódnak, és biztonságunk egy nálunk nagyobb kezében van. Azért, hogy növekedni tudjunk, tudatára kell ébrednünk emberi korlátainknak, és hitben kell járnunk azzal a tekintéllyel, amit a kegyelem ad nekünk. Isten annyira kegyelmes volt hozzám megengedte, hogy felfedezzem, ezt az igazságot a pásztor tanítóm segítségével, akit már 20 éve kiváltságom ismerni. Pásztor Stevens ezekről az igazságokról beszélt, miközben egész életével azt mutatja meg, hogy a kegyelem nem csupán egy szó, hanem életstílus, amely Istent tükrözi vissza, Aki Maga a kegyelem.
Hiszem, hogy ez a könyv segíteni fog neked abban, hogy megértsd Isten jellemét, szövetségeinek természetét, feléd irányuló szeretetének mélységét, és azt a biztonságot, amellyel minden hívő rendelkezhet a szívében, Isten - és nem az ember - munkájára alapozottan. A bölcsességnek ezen igazgyöngyei segítettek abban, hogy igazán szabad legyek, és biztos vagyok abban, hogy téged is meg fognak áldani. (160 oldal/A5)
Vreeland Péter pásztor

Kegyelembol