Skip to main content

Küzdelem az élet értelméért

Szerző: 
David W.Gooding, John C. Lennox

- Világnézetünk alakítása -
Az átlagdiák problémájáról van szó - valójában sok problémája van, de ez különösen súlyos. Már nem gyermek, és úgy lép be a felnőttkorba, hogy szembe kell néznie egy sor változással, amit a felnőtt lét függetlensége hoz magával. Izgalmas, de néha félelmetes is, ha az embernek meg kell állnia a saját lábán, és magának kell eldöntenie, hogyan éljen, milyen pályát válasszon, milyen célokat tűzzön ki, és milyen értékeket és elveket tegyen a magáévá.
Hogyan kell ilyen döntéseket meghozni? Világos, hogy sok gondolkodásra van szükség, és a gyarapodó tudás és tapasztalat sokat segít. De ezért nem kell az idősebb kor felhalmozódó bölcsességére várnunk, hogy láthassuk, melyek az élet fö kérdései; és ha egyszer felfogtuk őket, sokkal könnyebb alapos és bölcs döntéseket hoznunk. Segítségül ehhez, a szerzők fiatalabb diáktársaiknak ajánlják a könyvet.

David W. Gooding, MA, PhD (Magister Artium, bölcsészdoktori fokozat), a belfasti Queen's University Ószövetségi Görög Tanszékének nyugalmazott professzora, az Ír Királyi Akadémia tagja. Gooding professzor sokat utazik, es akadémiai munkája mellett szerzője a Lukács evangéliumáról, a János 13-17-ről (Krisztus Iskolájában), az Apostolok Cselekedeteiről és a Zsidókhoz írt levélről szóló magyarázó könyveknek, melyek magyarul is megjelentek az Evangéliumi Kiadónál.
John C. Lennox, MA, PhD, DSC (Brit katonai tiszti kitüntetés), tagja az Oxfordi Egyetem Green College-jának es a Whitefield Intézetnek. Sok tudományos mű szerzője az elméleti matematika területén, es sokat utazik, előadásokat tartva matematikából és a Bibiiáról

kuzdelemazeletertelmeert.jpg