Skip to main content

Teológiai alapismeretek

Szerző: 
Charles C. Ryrie

Dr. Charles C. Ryrie - aki a Teológia Doktora címét a Dallasi Teológia Szemináriumon, a Filozófia Doktora címét pedig az Edinburgi Egyetemen szerezte - nyugdíjba vonulásáig a Dallasi Teológia Szemináriumon, mint a Rendszeres Teológia professzora tanított. Szentíráshoz hű tanításáról neve széles körben ismert, és számos könyvet írt a teológiával kapcsolatos témákban. Ezek közül elsőként a rendszeres teológiáról írt, népszerű munkáját kapja kézhez a magyar olvasó.
A teológia minden embernek fontos. A valóságban mindnyájunknak annak is kellene lennünk...., bár pont ez okozza a problémát!
Nem baj az ha valaki amatőr, vagy hivatásos teológus, a nagy baj az, ha tudatlan, vagy felületes teológusok vagyunk. Ez a nagyszerű könyv 15 fejezetben dolgozza fel a meghatározásokat, mint pl:
- Az élő, igaz Isten
- A Biblia
- Az angyalok
- Ellenségünk a Sátán
- A Démonok
- .... stb.
Ez a könyv azoknak íródott, akik nem hívatásszerűen foglalkoznak teológiával. Hétköznapi nyelven íródott, egyszerű magyarázatokkal.
Minden kereszténynek ott kéne lennie a polcán!
Dr. Ryrie szándéka az volt könyvének megírásával, hogy a teológia alapvető dogmáit a laikus számára is érthető, világos nyelvezettel tárja az olvasó elé. Reméljük, hogy e könyv hozzásegíti majd használóját, hogy a Biblia igazságait jobban megértse, és azokat életében alkalmazza.

TeologiaiAlapismeretek