Skip to main content

Valódi hit, vagy élményvallás?

Szerző: 
Bruno Schwengeler

Vannak az életnek olyan területei, ahol nagyon is szükséges a kompromisszumkészség. De ha az evangélium igazságáról, Jézus Krisztusról mint az Atyához vezető egyedüli útról, a tanítványságról és az Isten iránti odaszántságról van szó, akkor nincs helye kompromisszumoknak.

Ma az evangélium hirdetése sok helyen show-műsorrá válik. Egy úgymond szalonképes kereszténység áron alul kínálja, "kiárusítja" a kegyelmet és Krisztus követésének az útját. Egyes egyházak és gyülekezetek istentiszteleteikből élményt és élvezetet nyújtó rendezvényeket csinálnak. Az evangéliumot "hozzáigazítják" a felhasználókhoz, hogy minél hatékonyabban eladható legyen.

Az első gyülekezetekben ugyanúgy voltak hamis próféták és tanítók, mint korunkban (2Péter 2,1-22). Generációnk legnagyobb vesztesége lenne, ha Isten Igéje helyett azokba vetné bizalmát, akik attól eltévelyítik. Az ún. torontói áldás a világ egyes részein már nem "divat", mert felváltotta egy újabb "hullám". Erre is érvényes azonban az alapelv: aki Isten Igéjét figyelmen kívül hagyja, az magának árt. (22 oldal/a4)

ValodiHitVagyElmenyVallas