Skip to main content

Aki féli az Urat...

Bizony, csak Istenünk, az Úr szabadítja meg Izráelt. (Jer 3,23b)
Valamennyien az õ teljességébõl kaptunk kegyelmet kegyelemre. (Jn 1,16)

Uram! Kérlek, vezess engem. Kérlek, kísérd lépteimet, hogy mindig a te ösvényeden járjak.

Azt az embert, aki féli az Urat, oktatja õ, hogy melyik utat válassza. (Zsolt 25,12)

Uram! Mostanában mindig döntés elõtt állok. Melyik utat válasszam? Melyik lenne jó nekem, a családomnak, a szeretteimnek? Nem szeretnék a magam feje után menni. Annyiszor döntöttem rosszul, annyiszor nem kértem ki a véleményedet, nem féltelek. De kérlek, adj a szívembe ma õszinte rád figyelést, új kezdést. Szeretnélek téged követni. "Bármilyen útra hív bármilyen út, én kész vagyok. Nem tudom, hogy még mi vár majd rám, de tudom, te ott leszel. Hívlak, Uram, halld meg szavam, hát jöjj, segíts, bátoríts, áldd most meg utam." (Continental Singers: Vezesd az életem - Steve Taylor)
Uram sok minden vesz körül engem ebben a világban. Nem tudok elcsendesedni a zajtól, nem tudok bemenni a belsõ szobámba, nem engedi az óemberem, sokszor felülkerekedik. Kérlek, gyõzd le bennem Igéd által büszkeségemet, önfejûségemet, önteltségemet. "Azt az embert, aki féli az Urat...". Szeretnék ma is olyan ember lenni, szeretnék olyan tanítványod, követõd lenni, aki téged fél, a te akaratodat keresi. Jöjj segítségemre, adj látást a mennyei és a földi dolgok felõl. Áldd meg életem, hogy áldás lehessek mások számára. Ma téged szeretnélek követni. Nem holnap. Ma. Jó a te utadon járni! Szeretem az utadat. Nagyon szeretlek téged!

Az "engedelmeskedni" szó csak jelen idõben létezik. (C. H. Spurgeon)


Uram! Köszönöm, hogy te vagy az út, az igazság és az élet. Köszönöm, hogy a te utadon járhatok. Köszönöm, hogy a te utad kitaposott, mert te jársz elõttem. Kérlek, fogd a kezem és vezess! Ámen.