Skip to main content

Én vagyok a vesék és szívek vizsgálója

Gyógyíts meg, Uram, akkor meggyógyulok, szabadíts meg, akkor megszabadulok. (Jer 17,14)

Jézus így szólt: "Nem az egészségeseknek van szükségük orvosra, hanem a betegeknek; nem azért jöttem, hogy az igazakat hívjam, hanem hogy a bûnösöket." (Mk 2,17)

Mennyei Atyám! Te vagy az, aki látod minden nyomorúságomat, ismered minden bajomat. Kérlek, ne méltatlanságomra nézz, hanem kegyelmed szerint légy hozzám irgalmas, Fiadért, a mi Urunk Jézus Krisztusért. Ámen.

Isten Fia mondja: Én vagyok a vesék és szívek vizsgálója. (Jel 2,23)


Felületes, felszínes világban élük. Amikor minden a látszatról, a csomagolásról szól. Nem az az érdekes, mi a dolgok valója, hanem hogyan van tálalva, miben van. Szõke nõkrõl szóló vicceket mesélünk? Mindenki a látszatra ad. Nem akarom kiélezni, de hányan mennek szoláriumba, testépítõ szalonba vagy fitnessre? Mennyit töltünk el a tükör elõtt és mondjuk mennyit Biblia-olvasással? Igen, mi kegyes keresztyének sem vagyunk kivételek. Az a fontos, hogyan volt felöltözve, idõben jött a templomba. Milyen az életed? Amilyen ruhád van, amilyen autód, ahogyan kinéz a barátod, a barátnõd vagy már a házastársad. Mire lassan-lassan elkészülnénk a díszlettel - mert javítani mindig lesz mit, még akkor is, amikor már közel a vég, addig megfeledkezünk a küldetésrõl. Míg lelkesen design-oltunk, addig Isten végig a belsõnket nézte. Talán a takarítást a szobában kell kezdeni, és nem az udvaron. Kit akarunk a látszattal megtéveszteni? Talán a körülöttünk lévõket sikerül, talán egy pillanatra magunkat is becsaphatjuk, de ekkor jön Isten, ezzel az igével. Azt nézi, ami belül van, ami bennünk van. A megtéréshez nem fodrászra, kozmetikusra, fényre, tornaeszközökre van szükségünk, hanem arra, hogy Isten ajándékával kezdjünk valamit, és hagyjuk, hogy Szentlelke elvégezze bennünk munkáját.

Szívbõl szeretlek, Jézusom. Légy velem vándorutamon, irgalmaddal a sírig. Nélküled mi e földi tér, ég világ véled föl nem ér, lelkem csak benned bízik. (M. Schalling - EÉ 362,1)

Istenem! Bocsásd meg, hogy számunkra sokat jelent a külsõ, és sokat a látszat. Add, hogy még fontosabb legyen, ami belül van. Ámen.