Skip to main content

Igaz értékek

Segíts nekünk, hogy az igazi értékeket lássuk meg!
Jézus ezt mondta a gazdag ifjúnak: Egyvalami hiányzik még belőled: menj, add el, amid van, és oszd szét a szegények között, akkor kincsed lesz a mennyben; azután jöjj, és kövess engem. (Mk 10,21)

Mennyi minden hiányzik a mi életünkből? Sokszor panaszkodunk a pénz szűke miatt, vagy elégedetlenek vagyunk munkánk miatt. A mai világban a pénz dominál, és mindent ez határoz meg. Mindent meg lehet pénzért vásárolni. Házra van szükséged, nézz körül a terjeszkedő, modern lakótelepeken! Új autót akarsz venni, akkor úton-útfélen autókereskedők mutogatják a legújabb típusú autóikat. Szeretetre van szükséged, akkor azt is megveheted, mert a pénzed által mindenkit könnyen megnyerhetsz magadnak! Hiába gondoljuk azt, hogy a pénz minden problémánkra megoldást jelent, ha szívünk valójában boldogtalan és üres! A pénz nem minden! - mondja nem véletlenül a mondás. Jézus is erre hívja fel a figyelmünket a gazdag ifjú történetében. Szép dolog a gazdag ifjútól, hogy betartja a törvényeket és azok szerint él, csak a szíve üres. Krisztus követéséhez ki kell üresíteni a szívünket, hogy teljesen Jézus tölthesse be azt. A gazdag ifjúból csak egy dolog hiányzott, hogy pénzét és gazdagságát nem adta fel. Mi is sokszor esünk ebbe a csapdába, hogy késznek érezzük magunkat Krisztus befogadására, de mellette még nem mondtunk le a gazdagságról! Ne keseregjünk amiatt, ha kevés, amink van, hanem figyeljünk Krisztusra, és nem fog semmi sem hiányozni a mi életünkből.

Én Istenem! Pótold erőben, ami hiányzik még belőlem. Taníts igédhez igazodni, bölcsességedben bizakodni. (Szemlér Ferenc)
Urunk! Segíts nekünk, hogy le tudjunk mondani olyan dolgokról, amelyek nem feltétlenül szükségesek a boldogságunkhoz! Légy velünk, hogy teljesen neked tudjunk élni, hogy szívünkben Krisztus legyen! Ámen.