Skip to main content

Ima

Isten van veled mindenben, amit cselekszel. (1Móz 21,22)
Egy éjjel látomás jelent meg Pálnak: egy macedón férfi állt elõtte, és ezekkel a szavakkal kérlelte õt: "Jöjj át Macedóniába, légy segítségünkre!" A látomás után nyomban igyekeztünk elmenni Macedóniába, mert megértettük: oda hívott minket az Isten, hogy hirdessük nekik az evangéliumot. (ApCsel 16,9-10)

Kegyelmeddel õrizz meg, Uram!

Uram, tégy jót velem nevedért! Jóságos szereteteddel ments meg engem! (Zsolt 109,21)

A mélybõl kiáltok hozzád, Uram! Siess segítségemre, mert egyedül vagyok! Mert drága életemet a mulandó javak megszerzésére fecséreltem el. Amit adott az élet elfogadtam: anyagi javakat, lehetõségeket, kalandot, szépséget, örömöket, élvezeteket, szenvedélyt. A szeretet Istene helyett istenként szerettem magamat. Kiélveztem az élet minden percét. Nem kíméltem sem magam, sem másokat. Most pedig itt állok koldusszegényen, és nincs semmim, és sosem volt semmim. Beteg lelkemre nincs gyógyír, a halálos ágyamon feküdtem egész életemben, és észre sem vettem. Mint a hajó, amelyet rossz irányba vitt a kormányos, zátonyra futottam, és lassan elsüllyedek a bûn, a meghasonlás tengerében. És amikor el akar nyelni a mélység, én csak egyet tehetek: kinyújtom a karom felfelé és kiáltok: Segíts rajtam, Istenem, mert egyedül te vagy erre képes! Válts meg a bûneim tengerébõl! A szeretet Istene vagy, és én csak egyedül ebben a szeretetben bízhatok immár. Tégy jót velem nevedért, jóságos szereteteddel ments meg engem!

Ide hiába hull a mag,
szívembõl kél a jaj.
Terméketlen sivár marad,
kemény, köves talaj.
(Molnár Gyula)

Istenem, a te szereteted az elsõ és az utolsó! Életet adsz ajándékba, amit mi gyakran elfelejtünk. Taníts minket Igéd szerint élni, hogy ne fusson zátonyra életünk hajója! Ámen.