Skip to main content

Itt van velem

Jöjjetek, boruljunk le, hajoljunk meg, essünk térdre alkotónk, az Úr elõtt! (Zsolt 95,6)
Méltó a megöletett Bárány, hogy övé legyen az erõ és a gazdagság, a bölcsesség és a hatalom, a tisztesség, a dicsõség és az áldás! (Jel 5,12)

Uram! Add, hogy ez a mai nap ne olyan legyen, mint a tegnapi!

Eszükbe sem jut, hogy féljék Istenüket, az Urat, aki az õszi és a tavaszi esõt megadja a maga idejében, és biztosítja az aratásra rendelt heteket. (Jer 5,24)

Uram, eszembe sem jut, hogy miért megy nekem annyira jól az elmúlt idõszakban. Amikor jól megy, nem is gondolok rád. Magabiztosabbnak érzem magam, megnõtt az önbizalmam, és úgy érzem, sínen vagyok. Ellátsz minden jóval, megadsz mindent, amire szükségem van - az õszi és a tavaszi esõt -, gondoskodsz rólam, és még a verébre is gondod van. Olyan látványos a munkád ebben a világban, mégsem jutsz eszébe számtalan embernek sem, mint ahogy nekem sem. A kereszthalálod is "látványos" volt, sokan látták, mégis csak pár ember ismert föl - jutottál az eszükbe (Bizony Isten Fia volt ez! - Mt 27,54) Add, Uram, hogy minden örömben, minden próbatételben meglássalak téged. Ma elindulok. Nem tudom, mi fog velem történni, de egyet tudok: te megadsz mindent a maga idejében, és biztosítod is a rám váró dolgokat.
Kérlek, hogy ha elfelejteném, nem látnám meg, akkor juttasd eszembe akár egy testvér, akár egy ige, akár egy mozdulat által, hogy itt vagy velem. Szükségem van rád!

A mennyei Atyának gondja van gyerekeire, szeretõ szíve törõdik a benne hívõk minden bajával. E szó: Atyám! - egy egész mennyországot foglal magában. (C. H. Spurgeon)


Uram! Köszönöm, hogy törõdsz velem. Látod kis, apró bajaimat. Látod, hogy sokszor mennyire felfújom azokat, ahelyett, hogy eléd vinném. Az aggodalmaskodásba több energiát fektetek, mint az imádságba. Add, Uram, hogy ma ne így legyen! Ámen.