Skip to main content

Kézben hordoznak, ne rettegj

Azért, mert az én házam romokban hever, ti meg csak a magatok háza körül szorgoskodtok, ezért nem adott nektek az ég harmatot. (Hag 1,9b-10)
Ti magatok is mint élõ kövek épüljetek fel lelki házzá, szent papsággá, hogy lelki áldozatokat ajánljatok fel, amelyek kedvesek Istennek Jézus Krisztus által. (1Pt 2,5)

Megmondatott: "Ne kísértsd az Urat, a te Istenedet!" (Lukács 4,12)

A pusztai kísértés alkalmával az Ördög nem ferdítette el Isten ígéretének szó szerinti szövegét. Hitelesen idézett. Nem volt még a világon senki, aki olyan rendíthetetlen bizalommal épített Isten ígéretére, mint Te. Mégis teljes határozottsággal elutasítottad az Ördög rábeszélését. Mert Isten ígéretét megszólaltató szava kísértés volt.

Uram!
Ennek okát láttasd meg velem tisztán.
Ha az egész Bibliámat nagyítóüveggel vizsgálom is végig, nincs benne egyetlen olyan ígéretem Istentõl, mely védelmét biztosítja számomra arra az esetre, ha önfejûen választott utamon bajba jutok. Még kevésbé, ha ellenségének a zsoldjába állok. Ellenkezõleg: lépten-nyomon figyelmeztet az engedetlenség igen súlyos következményeire.
De, ha Õt szolgálva kerül az életem szédítõ szakadék szélére - nemcsak templomtorony mélységû szakadék szélére, hanem az élet és halál között tátongó mérhetetlen szakadék szélére is -, akkor nem kell rettegnem, mert bizonyosan kiadja parancsát az angyalainak, és azok készen hordoznak engem is.
Így taníts Igédet megértenem.