Skip to main content

Kiválasztott vagy

Istenem! Adj nyitott szívet, hogy rád figyelhessek!
Segíts a mai napon is, hogy közelebb kerülhessek hozzád! Adj erőt nehézségeimben, hogy megharcoljam azokat! Légy velem örömömben, hogy azt másokkal is meg tudjam osztani! Ámen.

Ti azonban választott nemzetség, királyi papság, szent nemzet vagytok, Isten tulajdonba vett népe, hogy hirdessétek nagy tetteit annak, aki a sötétségből az ő csodálatos világosságára hívott el titeket. (1Pt 2,9)

Hirdessétek nagy tetteit! Kiválasztottak vagyunk, akiknek küldetésünk van a világban. Isten emberei, szolgái, akiknek az a feladatunk, hogy kövessük őt és hirdessük igéjét. Hiszen ő világosságra hívott el minket. Igazi világosságra, amit csak Jézus adhat. Sötétségben élünk. Olyan sötétségben, amit csak az ő fénye törhet meg. Olyan sötétségben, amit csak az ő fénye tölthet be. Gyűlölködés, harag, rosszindulat, egymás és magunk ellen elkövetett vétkek. Sötétség! Azonban mi már tudjuk, hogy van kiút. És ez a kiút Jézus Krisztus! Csak ő adhat nekünk kiutat a sötétségből. Csak ő adhat nekünk szabadulást bűneinkből. Az a világosság, amit Jézus hoz, az az áldozat, amit Isten Fia tesz. Így leszünk mi kiválasztottak, az ő népe. Akik mindenkor hihetjük, hogy Krisztus szabadulást hoz, hogy világosságra hívott el bennünket. Hiszen kiválasztottak vagyunk, akiknek mindenkor hirdetnünk kell az Úr csodás tetteit!

Aki a szavakban csal, nem az életet sikkasztja, sinkófálja el, hanem a vallomás lehetőségét, azt a pillanatot, amiben még a vesztőhely is kisimulhat, mint egy szeretett arc, amikor megbékélt álomba hajol. (Pilinszky János)

Uram! Tarts meg engem igéd szolgálatában! Add, hogy a többi ember is felismerje, hogy a te igéd az igazság.Tartsd meg egyházunkat, hogy tisztán és igazán hirdessük igédet. Tartsd meg a híveket, hogy mindig szeretetben éljenek egymás mellett, együtt vallva: "Jézus Krisztus Úr!" Ámen.