Skip to main content

Legyen "füled" meghallani

Igaz szolgám sokakat tesz igazzá ismeretével, és õ hordozza bûneiket. (Ézs 53,11b)
Krisztus eljött, és "békességet hirdetett nektek, a távoliaknak, és békességet a közelieknek". Mert általa van szabad utunk mindkettõnknek egy Lélekben az Atyához. (Ef 2,17-18)

Istenünk, nyisd meg fülünket szavad meghallására!

Bizony, bizony, mondom néktek, hogy eljön az óra, és az most van, amikor a halottak hallják az Isten Fiának a hangját, és akik meghallották, élni fognak. (Jn 5,25)

Egyszer egy indián, meglátogatta a nagyvárosban élõ barátját. Az utca forgatagában és zajában az indián egyszer csak tücsökciripelésre lett figyelmes. A barát hitetlenkedve fogadta, hogy a nagyváros közepén bármiféle tücsök lenne, aminek ráadásul meghallani a hangját a dübörgésben és zajban. Az indián ekkor felemelte az egyik falra kúszó növény levelét, és egy kis tücsök lapult mögötte... Vannak dolgok, amelyekre valóban megtanulunk odafigyelni. Vannak hangok, amiket ismerünk, amelyek fontosak számunkra, amiket a zajban is meghallunk, felismerünk. Sok közül is kiválasztjuk az ismert telefoncsörgést, ha minket keresnek. A nagyvárosi forgatagban is meghalljuk, ha a számunkra kedves hang kiált utánunk. Aminek ismerjük a hangját, ami igazán fontos számunkra, arra kifinomul a hallásunk, arra "lesz fülünk". Az utolsó napon az Isten Fiának hangja szólít majd minket. Az örök életünk pedig attól függ, hogy már itt a földön meghalljuk-e ezt a hangot. Nemcsak halljuk, hanem meghalljuk. Hogy Krisztus hangja ne csak olyan legyen, mint a város zajában a sok ismeretlen hangfoszlány, hanem az ismerõs, kedves hang lehessen, amit mindenen keresztül felismerünk, aminek meghallására "van fülünk". Az életünk attól függ, hogy az Isten Fiának hangját megismerjük, felismerjük, hogy az utolsó ítéletnél Jézus Krisztus hangja olyan hang legyen számunkra, ami ismerõs, amit nem elõször hallunk, ami sok más hang között is a legfontosabb.

Az embereket és az emberi dolgokat ismerni kell, hogy szerethessük. Istent és az isteni dolgokat szeretni kell, hogy ismerhessük. (Blaise Pascal)


Mindenható Istenünk! Szólj hozzánk és vezess minket szavaddal, mutass utat, hogy célba érkezzünk! Köszönjük a kegyelmet, hogy végül a célnál majd a te ismerõs, szeretett hangod szólít minket. Ámen.