Skip to main content

Mert áron vétettetek meg

Jó az Úr mindenkihez, irgalmas minden teremtményéhez. (Zsolt 145,9)

Ha így szeretett minket Isten, akkor mi is tartozunk azzal, hogy szeressük egymást. (1Jn 4,11)

Kérlek, Uram, taníts az örökkévaló értékekre!

Áron vétettetek meg: dicsõítsétek tehát Istent testetekben. (1Kor 6,20)


Diéta, fogyókúra, aerobik, fittnes, welness, aromaterápia? Csak néhány a divatos irányzatokból, amik mind-mind azt ígérik, hogy a módszer követõi egészségesek lesznek, és jól érzik majd magukat a bõrükben. És tessék, itt van Pál apostol, aki mintha szintén beállna az egészséges életmódot hirdetõk közé. Csakhogy Pál nem a fittnes, hanem Jézus Krisztus apostola. Miért vigyázzunk testünkre? Hogy szépek legyünk, hogy letagadhassunk 3-4 évet a korunkból, hogy le ne maradjunk néhány divatos hóbortról? Nem! Mert áron vétettetek meg - mondja Pál. Gondoljunk a keresztáldozatra. Jézus nem azért halt meg értünk, hogy mi csak úgy elfogadjuk az ajándékot, kelletlenül egy szekrény mélyére tegyük, és éljünk úgy, mintha semmirõl sem tudnánk. Nem azért szenvedett, hogy mi valami felesleges dologért agyonhajszoljuk magunkat, és nem is azért, hogy valaminek a rabjává válva tönkretegyünk mindent magunkban és környezetünkben. Jézus lekötelezettjei vagyunk. Hihetetlen árat fizetett értünk, ami arra kötelez, hogy mi is tegyünk valamit. Dicsõítsük Istent! Ezt nem lehet savanyúan, elgyötörten, kifacsarva megtenni. Arra van tehát szükségünk, hogy minden porcikánkat szolgálatába állíthassuk.
Érezd jól tehát magad a bõrödben. Próbáld ki, mi az, ami jót tesz neked, torna, fogyókúra, futás? Mi az, amitõl mosolyogva ébredsz, mert ha ez sikerül, akkor semmi sem akadályoz meg abban, hogy dicsõítsd az Istent reggeltõl estig.

Kívánságaink oly gyakran nem akarnak egybeesni Isten nagy terveivel. Parányi énünk közbeékelõdik. (U. Broll)

Urunk Istenünk, szabadíts meg minket a megfelelni akarás kényszerétõl, a divathóbortok abszurditásától, sodrásától. Add, hogy mindent csak annak az érdekében tegyünk, hogy erõsek és hitelesek lehessünk, Isten dicsõítésében. Ámen.