Skip to main content

Munkatárs, szántóföld, épület

Megvigasztalom õket, örömet szerzek nekik a kiállott szenvedés után. (Jer 31,13)
Jézus így szólt Mártához: "Nem mondtam-e neked, hogy ha hiszel, meglátod az Isten dicsõségét?" (Jn 11,40)

Uram, olyan jó vagy hozzám. Miért szeretsz te ennyire engem?

Mi Isten munkatársai vagyunk, ti pedig Isten szántóföldje, Isten épülete vagytok. (1Kor 3,9)

  Gondolkoztál már azon, hogy Isten munkatársa vagy, vele dolgozhatsz együtt? Nem a rabszolgája, nem a beosztottja vagy, akit állandóan kioszt, hanem a munkatársa. Vele együtt lehetsz. Azonban olyan apró különbségek vannak - melyek meghatározzák a munkaviszonyt, a munkaterületet -, hogy nem 8-ra kell járnod dolgozni, hanem éjjel-nappal az õ ügyében foglalatoskodhatsz, nincs "szabadság", hogy kipihend a "fáradalmaidat", és ami a legfontosabb: a béredet nem havonta kapod meg és nem holmi moly által megrágcsált "aranyat vagy ezüstöt", hanem az élet koronáját, üdvösséget ad Isten.
  Gondolkoztál már azon, hogy Isten szántóföldje vagy? Õ mûveli meg ezt a földet. Nem a traktora, nem az ekéje vagy, akit utántölteni, zsírozni kell, hanem a földje. Azonban olyan apró különbségek vannak, hogy nem évente kétszer veti a magot, hanem Isten mindig szórja, pazarolja a magot; ezt a földet nem kell trágyázni, nem kell talajjobbító, mert elég az Ige, mely kinõhet bármilyen talajban. Azonban ebben a talajban is kell gyomlálni, mûvelni kell ezt.  Gondolkoztál már azon, hogy Isten épülete lehetsz? Ez az épület azonban összedõlhet, mert nem stabil. Egyetlen egy módon válhat stabillá, ha a fundamentum Jézus Krisztus.
  Ha az alapoknál kezded, és bármilyen döntésed lesz ma, az alap Jézus Krisztus! Indulj, és gondolj arra, hogy Isten munkatársaként dolgozhatsz a mai napon. Indulj, és gondolj arra, hogy Isten szántóföldjeként vagy jelen a világban. Indulj, és gondolj arra, hogy Isten épülete vagy, ha ennek az épületnek az alapja Jézus Krisztus! Legyen szép napod!

Menjetek el tehát, tegyetek tanítvánnyá minden népet. (Mt 28,19)

Uram! Köszönöm, hogy ilyen küldetés bízol rám, és veled együtt dolgozhatok. Segíts, hogy híven tudjam tenni azt, amit rám bízol. Ámen.