Skip to main content

Ti az Úrnak gyermekei vagytok

A mai nap igéi:

Ti az Úrnak, Isteneteknek a gyermekei vagytok. (5Móz 14,1a)

Világosság vagytok az Úrban: éljetek úgy, mint a világosság gyermekei. (Ef 5,8)

 


 

Istenünk! Segíts, hogy megálljunk egy kis időre és rád figyeljünk!

Nagyon korán, a hajnali szürkületkor felkelt, elment egy lakatlan helyre, és ott imádkozott. (Mk 1,35)

Még nem világosodott ki egészen. Az utcán is alig jár valaki, a levegő friss, nem szennyezték be a száguldó autók. Csak a madarak énekelnek vidáman, köszöntik az új napot. Ma én is így teszek. Leülök egy padra, és behunyom a szemem. Most csak Isten a fontos. Csak ketten létezünk: ő és én. Végre megköszönhetem neki azt a sok ajándékot, amit tőle kaptam. Néha minden olyan reménytelennek tűnik, de most, hogy rá figyelek, érzem, hogy igenis, jó élni. Hálás vagyok ezért. Olyan nagy szükségem van a vele töltött csendes percekre. Ilyenkor rájövök arra, hogy nem az én erőtlenségem számít, nem az én tökéletlenségem, hanem az ő ereje, tökéletes szeretete. Ezekben a pillanatokban feltöltődhetek, és valamiért nem érzem gondjaim súlyát. Talán azért, mert többé nem az én vállamat nyomják, hanem egy sokkal biztosabb kézbe kerülnek: Isten kezébe. És már nem is vagyok olyan fontos magamnak. Végre átléptem önző énem korlátjain. Látom, hogy sok ember szaladgál az utcán! És nekem őket kell szeretnem. Nemcsak ebben a pillanatban, hanem este is, amikor már fáradt leszek és nyűgös, és ők is kimerülnek, és olyan nehéz lesz egymással türelmesen viselkedni. De meg kell próbálnom. Mert Isten ma reggel is megmutatta nekem szeretetét: élek.

Az imádság akkor tökéletes, ha felfedezzük az időtlent. Az időtlent az érzékelés tisztaságán keresztül fedezzük fel. Az érzékelés akkor tisztul meg, ha megszabadul minden előre kialakított véleménytől és személyes nyereségvágytól. Akkor aztán meglátjuk a csodálatost, és a szívünk eltelik csodával. (Anthony de Mello)

Mennyei Atyánk! Köszönjük neked, hogy van lehetőségünk imádkozni! Hálát adunk azért a békességért, amit az imádság által adsz nekünk. Add, hogy soha ne felejtkezzünk el erről a hatalmas ajándékról. Ámen.