Skip to main content

12.31 Mondd neki, hogy jöjjön be!

„Íme, az ajtó előtt állok, és zörgetek: ha valaki meghallja a hangomat, és kinyitja az ajtót, bemegyek ahhoz, és vele vacsorálok, ő pedig énvelem." Jelenések 3,20

Ismét elérkeztünk egy év végéhez, és a türelmes Üdvözítő még mindig az emberek ajtaja előtt áll, és bebocsátást kér. Sokan már régóta váratják Őt. Bárki más már rég feladta volna, és hazament volna. De nem így az Üdvözítő. Ő hosszútűrő, és nem akarja, hogy valaki is elvesszen. Vár arra, hogy egy napon kitárják az ajtót és szívesen fogadják Őt. .

Tulajdonképpen meglepő, hogy egyáltalában akadnak olyanok, akik az Úr Jézus kopogtatására nem válaszolnak. Ha valami szomszéd kopogna, biztos, hogy azonnal ajtót nyitnának neki. Ha ügynök lenne, azzal szemben is mutatnának annyi udvariasságot, hogy kinyitnák az ajtót, és azt mondanák: „Köszönjük, nincs szükségünk semmire!" És ha az államelnök vagy a miniszterelnök lenne, akkor az egész család üdvözölné. De, hogy a világ Teremtője, Fenntartója és Megváltója áll az ajtó előtt, sajátságos, hogy Őt ilyen hidegen és hallgatagon kezelik.

Az ember ellenszegülése még érthetetlenebb, hiszen tudjuk, az Úr Jézus nem azért jön, hogy kiraboljon bennünket, hanem azért, hogy megajándékozzon valamivel. Azért jön, hogy bővölködő, teljes életet adjon nekünk.

Egy keresztyén rádiós prédikátor egyszer késő este telefonhívást kapott egyik hallgatójától, aki még egy rövid látogatásra fel akarta keresni őt. A prédikátor különböző mentségekkel megpróbálta lebeszélni az illetőt, de végül engedte magát megpuhítani. Azután derült ki, hogy a látogató nagy pénzadománnyal érkezett a rádióadások támogatására. Mikor a látogató eltávozott, így szólt a prédikátor: „boldog vagyok, hogy még beengedtem őt".

Joe Blinco többször idézte a következő jelenetet: Egy ház nappalijában éppen ingerült beszélgetés folyik. Egyszer csak kopognak a ház ajtaján. Egy családtag megszólal: „Valaki van az ajtónál." Egy másik felugrik, az ajtóhoz megy és kinyitja. Erre valaki megkérdi a nappaliból: „Ki az?" Az ajtóból elhangzik a válasz. És a házigazda visszaszól: „Mondd neki, hogy jöjjön be!"

Íme, az evangélium rövid összefoglalásban. Figyelj! Valaki van az ajtónál. Ki az? Senki más, mint az élet és dicsőség Ura, az Egyetlen, aki értünk és helyettünk meghalt és a harmadnapon feltámadott, az Egyetlen, aki most dicsőségében az Atya jobbján ül, és aki hamarosan eljön, hogy hazavigye magához az övéit.

Mondd hát neki, hogy jöjjön be!