Skip to main content

A nagy dán dog és az aligátor

Volt egy embernek egy nagy dán dogja. Ez a dán dog rendkívül nagy és vad kutya volt - semmi esetre sem olyan fajta, amelyiktől szívesen vesszük, ha az ölünkbe ugrik. Egy nap, ahogy a férfi sétáltatta a nagy dán dogját az utcán, meglátott az utca túloldalán egy másik embert, aki szintén a kutyáját sétáltatta - egy rövidlábú, farok és szőr nélküli kicsi kutyát. Csúnya egy jószág volt, és az igazat megvallva elég betegesnek nézett ki.

Hirtelen a nagy dán dog is meglátta a csúnya kicsi kutyát az utca túloldalán, és vérszemet kapott. Elszabadult a pórázról, és átszáguldva az úton, támadásba lendült. A nagy dán dog gazdája odakiáltott a férfinek: „Vigyázzon! Elszabadult a kutyám, és lehet, hogy megöli magát is meg a kutyáját is! Jobban teszi, ha elszalad!"

A kicsi kutya azonban megfordult, vicsorított, és amikor a nagy dán dog nekitámadt, a kiskutya megragadta a nagyot a mellső lábánál fogva, és kezdte felfalni. Megette a lábát, a nyakát, a fejét, felfalta a testét, végül a farkát is, a hátsó lábait, aztán kiköpte a csontokat, és megnyalta a szája szélét - és a nagy dán dognak vége lett, csak így egyszerűen.

A nagy dán dog gazdája teljesen ledöbbent azon, aminek szemtanúja volt. „Ember, miféle kutya ez?" - kiáltott fel. „Életemben nem láttam még ilyen kiskutyától ekkora teljesítményt!"

„Kutya? Kutya?" - válaszolt a másik. „Mielőtt ráment az orrára egy teherautó, és levágta a farkát egy vonat, ez egy aligátor volt!"

A látszat csalóka lehet. Van, amikor a kinézetük alapján ítélünk meg embereket, és nem vesszük észre, hogy belül egészen másmilyenek lehetnek. „Az ember azt nézi, ami a szeme előtt van, de az Úr azt nézi, ami a szívben van" (1Sám 16,7).

Lehet, hogy kívülről kiskutyának érzed magad, de belül aligátor vagy. Rendelkezésedre áll Isten ereje, hogy hatalmas dolgokat tegyél. „Mindenre van erőm a Krisztusban, Aki megerősít engem" (Fil 4,13). Amikor a világ nagy dán dogjai rád támadnak, felfalhatod őket Krisztus ereje által, Aki a szívedben él, és ott lakik.