Skip to main content

A tejesember ajándéka

Amikor Cheryl Prewitt négy éves volt, sok időt töltött apja kis vidéki boltjában. A tejesember majdnem minden nap bejött a boltba, és ezekkel a szavakkal köszöntötte: „Hogy van az én kis szépségkirálynőm?" Először csak kuncogott, aztán megszokta... és egy kicsit tetszett is neki. A tejesember köszöntése nemsokára kisgyerekkori álma lett... aztán kamaszkori álma. Végül cél lett belőle... és 1980-ban ott állt egy színpadon Atlantic City-ben, és fejére tették a koronát. .. Ő lett Miss America.

A tejesember valószínűleg sosem ismerte fel, hogy a kis Cheryl Prewitt komolyan veszi a köszöntését, és hogy az egy napon valóra válik.

Ugyanígy lehet, hogy te sem veszed észre, hogy szavaiddal pozitív és negatív irányba is befolyásolhatsz embereket. Ha bátorító szavakat mondunk másoknak, valószínű, hogy meg akarják azokat valósítani. Ha viszont lehúzunk másokat, és elbátortalanító dolgokat mondunk nekik, az kétségbeeséshez és negatív viselkedéshez vezethet.

„Vigasztaljátok tehát egymást, és építse egyik a másikat" - írja Pál az 1Thessz 5,11-ben. Ha így teszel, csodálatos ajándékot adsz valakinek.