Skip to main content

Az indián és a tücsök

Mire figyelsz az életben?  Meghallod annak a szavát, aki szeret téged?

Történt egyszer, hogy egy indián sétált egy nagy amerikai városban a amerikai barátjával. A New York-i Times Square környékén jártak. Éppen csúcsidő volt, tehát sokan nyüzsögtek az utcákon. Az autósok nyomták a dudákat, a taxisok csikorogva fordultak be az utcasarkokon, a város zaja szinte süketítő volt. Egyszer csak megszólalt az indián:
- Hallok egy tücsköt!
- Az nem lehet - mondta a barátja. - Ekkora zajban hogy lehetne meghallani egy tücsköt?
- Biztos vagyok benne. Hallottam egy tücsköt.
- Ez őrültség! - mondta újra a barátja.
Az indián viszont egy kis ideig türelmesen figyelt, majd elindult az utca másik oldalára, ahol néhány bokor nőtt. Az ágak között tényleg megtalálta a tücsköt. A barátja álla leesett.
- Ez lehetetlen. Neked természetfölötti hallásod van.
- Nem, - válaszolt a bennszülött. - az én fülem semmiben sem különbözik a tiedtől. A dolog csak azon múlik, hogy mire figyelsz jobban.
- Ez lehetetlen, én sose hallanék meg egy tücsköt ilyen zajban.
- Nem, nem lehetetlen. Az egész csak azon múlik, hogy mi a legfontosabb neked. Figyelj! Bemutatom.
Az indián kivett a zsebéből néhány érmét, majd a földre ejtette azokat. 30 méteres körzetben minden fej megfordult, hogy vajon az érme, ami csörrent, nem az övék-e.
- Látod már, hogy mire gondoltam? Az egész azon múlik, hogy mi az, ami fontos számodra...

Vannak olyanok, akik azt mondják, hogy nincs Isten, és, hogy Ő már nem szól hozzánk. Azonban lehet, hogy csak azért nem látják és hallják Őt, mert nem figyelnek Rá. Maguknak élnek és nem Istennek. Ha Istenre vagy hangolódva, akkor fel fogsz figyelni rá a munkahelyen és a világban is. Hallani fogod, amikor beszél hozzád.

Mire figyelsz