Skip to main content

A doktor sietve érkezett meg a kórházba. Telefonon hívták be egy sürgős műtét miatt. Gyorsan átöltözött, bemosakodott és elindult a műtő felé. A váróteremnél találkozott a műteni kívánt fiú édesapjával.
- Mi tartott ennyi ideig? Miért nem jött be időben dolgozni? Nem tudja, hogy a fiam élet és halál között van? Nincs Önben egy csepp felelősségérzet sem ? – kérdezgette mérgesen az apuka.
A doktor csak elmosolyodott kedvesen és hozzátette:
- Sajnálom uram. Jöttem, amilyen hamar csak tudtam. Nem tartózkodtam a kórházban a mai nap. Most csak annyit tudok mondani, hogy nyugodjon meg kérem, hogy jól tudjam végezni a dolgom.
- Nyugodjak meg? - Mit szólna hozzá, ha a maga gyereke lenne ilyen helyzetben ? – kérdezte az apa mérgesen.
A doktor újra csak egy kedves mosolyt engedett el és hozzátette csak azt tudom önnek mondani, amit Jób mondott : "Az Úr adta, az Úr vette el. Áldott legyen az Úr neve!"
A doktorok nem tudják meghosszabbítani az emberi életeket. Most menjen és foglaljon helyet a váróban, megteszünk minden tőlünk telhetőt higgye el.
Tanácsokat osztogatni akkor, amikor nem vagyunk érintettek az ügyben túlságosan is könnyű ! – morogta az apuka és kiment a terembe.
A műtét eltartott 4 és fél óra hosszat. Végül mosolyogva és boldogan jött ki az orvos a műtőből.
- Köszönöm Istenem! Sikerült megmentenünk a fiát. Minden rendben zajlott le, – mondta az orvos az apukának, majd elviharzott.
- Minden kérdésére válaszolni fog a nővérke. Vigyázzon a fiára ! – szólt vissza az ajtóból.
Miért volt ilyen arrogáns? Miért nem volt 5 perce, hogy megbeszéljük mi történt odabent? Miért ennyire figyelmetlenek és lelketlenek az emberek? – morogta az apa.
A nővér közben megérkezett és válaszolt az elhangzottakra:
- A doktor úr fia meghalt egy autóbalesetben. Ma van a temetése. Onnan jött el, amikor hívtuk telefonon, hogy a maga fiát sürgősen meg kell műteni és most, hogy végzett, siet vissza, hogy odaérjen amikor eltemetik a fiát – válaszolta szomorúan a nővér.

Próbáld meg megismerni a történetét annak, akit bántanál, mert lehet, hogy a végén meglepődsz!

mutet.jpg