Skip to main content

17. Összefoglaló

 

1. Értékes vagy! Tudd, hogy hol a helyed!  - Kicsi sas

EMBER vagy! ÉRTÉKES VAGY! Kinek? Magamnak, apának, anyának. Ki mondja meg ki vagyok? Kinek vagy a legértékesebb? Aki teremtett, Istennek. Milyennek teremtett bennünket Isten? Egyedinek, különlegesnek, értékesnek. Az Ő kincsei vagyunk.

 

2. Az életed kincs  - Jegyezd meg jól!

AZ ÉLETED KINCS! Akart-e Isten minket? Nem vagyok véletlen. Milyennek teremtette az embert? A saját képmására vagyunk teremtve. Isten csodálatos alkotása vagyunk. Tökéletest alkotott.  Az élet Isten ajándéka.

 

3. Küzdelem, becsületesség, bizalom  -  Foci Vb

KÜZDELEM, BECSÜLETESSÉG, BIZALOM. Ki a legnagyobb csapatkapitány? Kire kell figyelnünk? Kiben bízol? A legjobb csapatkapitánytól kell tanulnunk küzdelmet, bátorságot, becsületességet. Hogyan lehetünk győztesek? Ha bekerülünk az Ő (Atya Isten, Jézus, Szent Szellem) csapatába, és bízunk Benne.

 

4. A másik ember is értékes - Foltmanók

A MÁSIK (MINDEN) EMBER IS ÉRTÉKES! Miért helytelen az ítélkezés? Ki mondja meg mi az értéked? Egyedül Isten ítélkezhet. Vedd észre a jót a másik emberben!

 

5. Jellem, alázat  - Királyfi vagyok

JELLEM, ALÁZAT ! Milyen egy királyfi, egy királylány? Hogy viselkedik másokkal? Miért kell neki alázatosnak, jellemesnek lennie? Mire büszke egyedül? Mert ő nem akárki, neki hűségesen szolgálnia kell másokat. Keményebben kell tanulnia. De a Király nevére minden térd meghajoljon - ez igazi szívbéli meghajlás legyen -, minden nyelv vallja, hogy Jézus Krisztus Úr az Atya Isten dicsőségére.

 

6. Nem adom fel!  - Nem adom fel!

NEM ADOM FEL! Ki volt Dávid és Góliát? Hogyan tudsz győzni? Ha van egy erős Isten velem, mindent legyőzhetek. Jézussal győztes lehetsz, soha ne add fel! 

 

7. Hálás szív - Hallelujah!

HÁLAADÁS! Hálás szív! Mi lenne, ha nem lenne?- ehhez mérd az értékét! Adj hálát mindenért szüleidnek, tanítódnak, az embereknek. De Istennek legelőbb, mert minden Isten ajándéka. A pozitív gondolkodás legmagasabb foka a hálás szív-„Van" gondolkodás!.

 

8. Isten szeret engem - én is szeretem magam - A szeretet nem fogy el sosem

ISTEN SZERET ENGEM! Ha nem akarjuk, hogy üres maradjon a szívünk, milyen értékeket kell a szívünkben őriznünk? Hit, remény, szeretet. Ki szeret a legjobban? Isten szeretete mindig ugyanaz. Ha az Úr szeretetében élünk, megváltozik az életünk.

 

10. Isten azt akarja, hogy megismerjük Őt - Akarod-e tudni?

Isten végtelen szeretetét és kegyelmét ismerheted meg. Ő mindig a legjobbat akarja neked. Ezért a legjobb mindened Neki adni, Ő vigyáz a szívedre a legjobban, Ő tanít a legjobbra.

 

11. Engedelmeskedjetek Istennek! - Kerül, amibe kerül

Az emberek úgy élik életüket, hogy megfeledkeznek Istenről. Nem ismerik Jézus tanítását, beengedik az életükbe a gonoszt. Nézz körül az életedben, milyen gonosz leselkedik rád? (Környezeted, TV, ismerősök rossz példát mutatnak.) Így könnyen Te is zsákmánnyá válhatsz.  Bátran küzdj ellenük és soha ne add fel!

 

12. A bűn céltévesztést jelent! Értsd meg, hogy minden ember bűnös (te is)!  - Mr. Bűn & Kapcsoljuk ki a TV-t

Isten akaratától való bármilyen eltérés, ha nem felelünk meg az akaratának - bűn. Törvényszegés az ismert törvény áthágása. A bűn magával hozza a büntetést. A bűnös ember távol van Istentől.

 

13. Add a szíved Jézusnak, hadd formálja át! - Meghalt értem 

Az Atya elküldte a Fiát (Jézust), hogy magát megmutassa, és a kereszten való tökéletes áldozatával minket megváltson a bűneinktől. Ő meg akar menteni, tartani téged, de ezt neked meg kell engedned. Ismer, mindent tud rólad, hiszen már születésed előtt a tenyerébe metszett.

 

14. Isten mindent lát. Ne akarj elbújni előle, mert Ő szeret téged! - Mindenütt ott van!

Van velünk született igazságérzetünk, esztétikai érzékünk, nyelvi képességgel rendelkezünk. Erény, erkölcstelenség, természeti törvények tudata ott van bennünk. Van lelkiismeretünk és szégyenérzetünk. Ezeket mind beírta a szívünkbe Isten, mégha nem is ismerjük a Bibliát engedelmeskednünk kell Neki.. De azért nagy szükségünk van a Biblia olvasására, s ezen keresztül Isten megismerésére!