Skip to main content

13. Akarod-e tudni?

AKAROD-E TUDNI?

(Pintér Béla: Akarod-e tudni? (Szeret-nem szeret album)

Az óra menete:

Cél: Szívednek célja legyen, hogy keresd, és a Biblián keresztül ismerd meg Istent!

Fókusz: Életünk az egyetlen, a teremtő Istennek a kezében van.

Kulcsszavak: sztárság, tündöklés, tudatlanság, lélektelen, sablonos, hatalom, örömforrás, ragaszkodás, Jézus - Jahve szabadítás, Krisztus - Messiás - Üdvözítő, ÚR - tulajdonos-felettes, név-jellem, odaszánás, megváltás.

1. Névtanulós játék: Körben ülünk székeken. A játékvezető irányít. Ha azt hallod: Jézus Krisztus, akkor balra, eggyel arrébb ülj a szomszédod székére (közben ő is odébb ült)! Ha azt, hogy Szent Szellem, akkor a tőled jobbra haladj egy hellyel. Ha azt mondom, hogy Isten, akkor maradj a helyeden! Ha pedig azt, hogy Messiás, bármelyik üres széket elfoglalhatod.

Isten nevei: Megismertünk a játék során néhányat. Melyek voltak ezek? Ismerd meg jelentésüket! Milyen nevei lehetnek még? Úr, Atya , Ige, Vagyok, Üdvözítő, Alfa-Omega,.  De mit szólsz  a „Jézuskához”? (könyvajánló: Napról napra végig a Biblián – Isten nevei és címei)

2. Dalismétlés: Táncoljunk, mozogjunk, énekeljünk: A szeretet nem fogy el sosem!

3. Új ismeret: Isten azt akarja, hogy megismerjük Őt. A nevei a jellemét, tulajdonságát írják le.

Zsolt. 42.2 Mint a szarvas kívánkozik a folyóvizekre, úgy kívánkozik az én lelkem hozzád, oh Isten!

Zenehallgatás: Akarod-e tudni? Megfigyelési feladat: Meddig tündökölnek a sztárok? Kiről szól a dal? Ismered-e Jézus Krisztust? Mit tudsz Róla? A dal meghallgatása.

Beszélgetés: Hogyan élnek ma az emberek? Nem ismerik Istent, nem ismerik Jézust. Te szeretnéd-e megismerni Őt? De hogyan? A Biblián keresztül. Isten azt akarja, hogy egész életünket Vele éljük. Hogy lehetek az övé? Hogyan is szólt a dal?

Énekeljük el a dal Rap. részét! (2:24-)

Mt. 4.4 Ő azonban így felelt: „Meg van írva: »Nem csak kenyérre van szüksége az embernek, hogy éljen: minden szóra szüksége van, amely Isten szájából származik.«”
Fil. 2.9-11 ezért azután Isten a legmagasabb méltóságra emelte. Olyan nevet és hatalmat adott neki, amely minden más név és hatalom fölött áll. Isten azért tette ezt, mert azt akarja, hogy Jézus nevére mindenki hajoljon meg. Igen, Jézus előtt minden személy hódolattal meg fog hajolni a Mennyben, a Földön és a föld alatt is. Mindenki el fogja ismerni, és megvallja: „Jézus Krisztus az Úr”. Ez pedig dicsőségére lesz az Atya Istennek.

4. Az új dal tanulása Bátran énekeljünk, mozogjunk!

5. Játék: Körben állunk és a dal rap-es részéből az első négy sorát játékosan megtanuljuk. A kezdő ember mondja: „Minden szó”,  a második: „minden dal”, és így tovább.

Minden szó, minden dal, minden gondolatom,

minden perc, minden órám, és  pillanatom.

Minden vágy, minden tárgy, minden mozdulatom,

az Övé, a szívem, neki most odaadom.

Péld. 4.23 Minden féltett dolognál jobban őrizd meg szívedet, mert abból indul ki minden élet.

Beszélgetés: Isten végtelen szeretetét és kegyelmét ismerheted meg. Ő mindig a legjobbat akarja neked. Ezért a legjobb mindened Neki adni, Ő vigyáz a szívedre a legjobban, Ő tanít a legjobbra.

6. Az óra zárása: Rap-es produkció

Közös fellépés egy képzeletbeli szabadtéri színpadon. Szétszóródva ülnek a gyerekek. A dalunkat énekeljük úgy, hogy az első versszakot ülve közösen éneklik. A refrénnél soronként feláll néhány gyerek, és énekelve felteszik a létfontosságú kérdéseket. A rap-es részt már állva együtt énekelik mozgással kísérve.

 

Könyvajánlat: Richard Bennett: Isten keresése