Skip to main content

12. Kerül, amibe kerül

Kerül, amibe kerül

(Pintér Béla: Szeret, nem szeret album)

Az óra menete:

Cél: Ismerd meg Jézus tanításait és kövesd Őt!

Fókusz: Vesd bizalmadat Jézusba! Segítségére mindenkor számíthatsz. Soha ne add fel!

Kulcsszavak: küzdelem, kitartás, fájdalom, bizalom, megtévesztés, becsapás, igazság

1. Játék: Halacska játék

A játékosok bekötött szemmel kört alkotnak. Ez lesz az orvhalász kivetett hálója. Az egyes játékosok között kb. 1 m távolság legyen. A hal a kör közepén helyezkedik el. Az ő szeme nincs bekötve. A hal mindent elkövet, hogy kijusson a hálóból a partra. Természetesen ez nem is olyan könnyű, mert a játékosok karjaikkal hadonásznak. Ha valaki megérintette a halat, az fogásnak számít, és szerepet cserélnek.

2. Dalismétlés:

Ismert dalainkat elénekelve köszöntsük, dícsérjük, hálát adva az Úrnak (Akarod-e tudni, Halleluja stb.)

3. Új ismeret: Engedelmeskedjetek Istennek!

Jak. 4.7 Adjátok hát oda magatokat Istennek, és engedelmeskedjetek neki! Ugyanakkor álljatok ellen a Sátánnak, és ő el fog szaladni tőletek!

 4. Zenehallgatás: Kerül, amibe kerül

Megfigyelési feladat: Kiről szól a dal? Kitől kell félnünk? Mit kell tennünk annak érdekében, hogy ne váljunk a gonosz zsákmányává? Mire tanít ez a dalocska?

 5. A dal meghallgatása

Beszélgetés: Tetszett-e az új dal?" Élünk, mint hal a vízben"- mit jelent ez a szólás? Az emberek úgy élik életüket, hogy megfeledkeznek Istenről. Nem ismerik Jézus tanítását, beengedik az életükbe a gonoszt. Nézz körül az életedben, milyen gonosz leselkedik rád? (Környezeted, TV, ismerősök rossz példát mutatnak.) Így könnyen Te is zsákmánnyá válhatsz. Mire tanít ez a dalocska? Bátran küzdj ellenük és soha ne add fel!

Ef. 6.11-19 Öltözzetek fel abba a teljes fegyverzetbe, amit Isten ad, hogy képesek legyetek ellenállni a Sátán minden cselének és ravaszságának! Hiszen mi nem emberek ellen harcolunk, hanem szellemi természetű uralkodók és fejedelmek ellen, a jelenlegi sötét világot irányító hatalmas és gonosz szellemek ellen, akik a magasságban vannak. Ezért szükséges, hogy vegyétek fel és használjátok mindazokat a fegyvereket, amelyeket Isten ad nektek. Így lesztek képesek ellenállni azon a gonosz napon. Így tudtok majd mindvégig harcolni, és megállni a gonosszal szemben. Tehát álljatok erősen, és vegyétek fel derekatokra az igazság övét! Melletekre az igazságosság páncélját kössétek fel! Legyetek állandóan készen rá, hogy a békesség örömhírét mindenkinek elmondjátok, ez legyen a saru a lábatokon! Mindezek fölé vegyétek a hitet, ez legyen a pajzsotok, amellyel elolthatjátok a gonosz minden tüzes nyilát! Vegyétek fel az Isten szabadítását, ez legyen a sisak a fejeteken! Vegyétek kezetekbe a kardot, amelyet a Szent Szellem ad! Ez a kard az Isten beszéde. Minden helyzetben imádkozzatok a Szent Szellem által. Gyakoroljátok az imádkozás minden fajtáját! Erre mindig legyetek készen, maradjatok éberek, és tartsatok ki az imádkozásban! Ne hagyjátok abba az imádkozást Isten embereiért és népéért! Állhatatosan imádkozzatok értem is, hogy mikor megszólalok, tudjam, mit kell mondanom, és bátran hirdessem mindenkinek az örömhír titkát!

6. Daltanulás

7. Játék: Járványjáróka

Sétálunk a térben. Egyik testrészük „megbolondult", így járkálunk a kórsággal. Szembetalálkozunk valakivel. Kezet fogunk és „betegséget"cserélünk, és így megyünk tovább. Mulatságos játék, de ha nem Istenre tekintünk, könnyen elkaphatjuk a nyavalyát, vagy belegabalyodhatunk az orvhalász hálójába.

Az óra zárása:  Halacskákká válunk és dalolva úszunk a partra, mert mi soha nem adjuk fel: Kerül, amibe kerül....