Skip to main content

17. Mondd mire vársz?

Mondd mire vársz?

(Pintér Béla: (Gyerexáj album)

Cél: Tudd, hogy a döntés rajtad áll! Az életed a tét!

Fókusz: Döntened kell! Itt az idő! Ő érted halt meg, támadt fel, és él! 

Kulcsszavak:  megtérés, döntés, Úr, király, kire hallgatsz, jó/rossz, Szentszellem, felelősség, közösség

Az óra menete:

1. Koncentrációs játék: A bíró a következő rendelkezést hozza: "Akit kérdezek, nem válaszolhat. Helyette a baloldali szomszédjának kell felelni. A kérdezett semmiféle módon nem jelezhet vissza, nem bólinthat, nem mosolyoghat stb." A bíró kérdései: fehér vagy fekete, élet vagy halál, öröm vagy bánat, igen vagy nem. A bíró kérdésére majdnem mindig válaszolnak. Aki válaszol, az kiesik.

2. Dalismétlés:  Új szív, Meghalt értem, Állj meg egy szóra

3. Új ismeret: Minden ember a saját szívének ura, szabad akaratunk, szabad választási lehetőségünk van. Ez az ember legnagyobb méltósága.  A világmindenség URÁnak minden engedelmeskedik, csak az ember mondhat nemet. Saját magunk nyithatjuk meg szívünk kapuit az Úr felé. Ez felelősség is. Ha megtagadod a kinyitást, a saját életed, boldogságod ellen teszel.

Jel. 3.20 Ímé az ajtó előtt állok és zörgetek; ha valaki meghallja az én szómat és megnyitja az ajtót, bemegyek ahhoz és vele vacsorálok, és ő én velem.

4. Zenehallgatás: Mondd mire vársz?

Megfigyelési feladat: Mit tudunk meg a dalból Istenről? Mire vársz? Hogyan hallom meg, hogy Isten szól hozzám? Mit kell eldöntened?

a. A dal meghallgatása

b. Beszélgetés: Mi a véleményed a dalról? Milyen új ismereteket nyújtott a dal? Mit jelent, hogy beengedem Jézust a szívembe és Ő velem vacsorál?

Lk. 5.32 Nem azért jöttem, hogy az igazakat hívjam, hanem a bűnösöket megtérésre.

5. Daltanulás

6. Játék: Egymástól fél-fél méterre, körben áll a társaság, kifelé nézve. Egy játékos a körön kívül sétál, ő lesz Jézus. A cél bejutni a körbe. A körön kívülről viszont csak egy vagy két "ajtón" lehet bemenni a körbe. De hogy melyik az az egy vagy kettő, éppen azt kell kitalálnia. Ha rossz felé próbálkozik, akkor a játékosok a karjukkal elzárják az utat. A játék lényege: Előzetesen kijelöljük az "ajtókat", majd mindenki összpontosít a feladatára, és szerepétől függően kizárólag tekintetével hívni vagy elküldeni próbálja Jézust, akinek a "hívó szót", a megnyíló ajtót ("szívet") kell megtalálnia. Az arcmimikát "befagyasztjuk", a tekintettel közölt üzenetet kell megfejteni.

7. Az óra zárása: Azok tartsanak "ajtót", akik erősen gondolkodnak már azon, hogy megnyitják szívüket az Úr Jézusnak. Álljanak párba kaputartással egymás mögé, és az új dalunkat énekelve bújjunk át a kapun! Maradjon meg átbújás után is a kaputartás!