Skip to main content

misszió

09.13 András

OLVASNIVALÓ: 
Mt 4,18-20; Mk 1,16-18; Jn 1,40-42; 6,5-9

András halász volt, a bétsaidai Jóna egyik fia, a Galileai-tenger mellett. Jó barátja volt Filepnek, aki ugyanabban a városban lakott. Együtt dolgozott fivérével, Péterrel Bétsaidában, és Kapernaumban, a tó másik oldalán, ahol egy házban laktak. Bemerítő János követője volt, de amikor Jézus megérkezett, egyike lett első tanítványainak. Egy napot Jézussal töltött, és miután meggyőzték az Ő kijelentései, és vonzódott személyéhez, azonnal beszámolt róla Péternek: "megtaláltuk a Messiást", és elvitte őt Jézushoz.

01.15 Isten országának terjedése

Dátum: 
2019.01.15

...jöjjön el a te országod... (Mt 6,10)

Isten országának eljövetele a személyes életünkben akkor kezdődik, amikor egészen gyakorlati módon Isten akarata szerint kezdünk el élni. Az ilyen ember azért is olvassa naponta a Bibliát, hogy egyre jobban megismerje: mi Isten akarata életünk különböző kérdéseit illetően. S ha ez az ismeret cselekedetté válik, akkor ott megvalósult Isten királyi uralma.

05.16 Jeruzsálemtől Antiókhiáig

OLVASNIVALÓ: 
ApCsel 11,1-30

EZ a fejezet jelzi a keresztyén tevékenység nagy kimozdulását Jeruzsálemtől Antiókhiáig, a judaizmus szívétől a Római Birodalom harmadik városáig, Péter vezetésétől Páléig. Bizonyítékát láttuk ennek a változásnak a korábbi három fejezetben is, a samaritánusok megtérésekor, Pál elhívatásánál, valamint Koméliusz üdvözülésénél. Mostantól kezdve Lukács figyelme nyugat felé fordul, ahogyan az evangélium Júdeából Európa felé indul. Kezdjük tehát Péter jeruzsálemi elbeszélésének teljes beszámolójától (1-18.

07.08 Ne hanyagold el a saját kerted!

„...szőlőt őriztették velem; a magam szőlőjét nem őriztem." Énekek éneke 1,6b

Szulamitot fivérei a szőlőjükbe küldték dolgozni. S miközben azok szőlőjét gondozta, a maga szőlőjét (azaz saját személyes megjelenését) elhanyagolta. Bőrét kiszárította a nap, és nyilván haja is összekócolódott.

Ne pazarold el az életed

Video: 
Video

Ne pazarold el az életed (Paul Washer) - Don't waste your life

Mi az élet? Megszületsz, tanulsz, dolgozol, nyugdíjba mész, meghalsz?

Mi az ami számít az életben?

Mivel szeretnéd tölteni az életed?

Merre mész?

 

Tartalom átvétel