Skip to main content

ördög

Hazugság atyja

A hazugság tulajdonképpeni magva az én. Az ördög azért hazug, mert mindig sajátjából szól.

Ti az ördög atyától vagytok, és atyátok kívánságait akarjátok teljesíteni, aki emberölő volt kezdettől fogva, és nem állt meg az igazságban, mert nincsen benne igazság. Amikor hazugságot szól, a sajátjából szól, mert hazug ő, a hazugság atyja. (Jn 8,44)

Okkultizmus

VIGYÁZZ! OKKULTIZMUS!

Okkultizmus jelentése: titkos tudomány. Azokat a tanításokat és praktikákat értjük rajta, amelyek érzékfölötti erőkkel foglalkoznak, erre érzékeny személyek (médiumok) segítségével.

11.22 Isten gyermekei és az ördög gyermekei

OLVASNIVALÓ: 
1János 3,1-10

UTOLSÓ elmélkedésünk eljuttatott bennünket addig a pontig, hogy azok, akik igazságot gyakoroltak, Istentől születtek. Most meg kell néznünk valamit Isten családjának jellemvonásaiból és viszont, a gonosz családjáéból.

19. Gadarénus megszabadítása Mk 5,1-20

Igehely (történet):   Gadarénus megszabadítása Mk 5,1-20

Aranymondás:       Mt 8,16 Ő pedig szóval űzte ki a tisztátalan lelkeket, és minden beteget meggyógyított.

Óracél:                   Értsék meg, hogy Jézus Úr a gonosz minden ereje felett. Az Ő segítségével mi is legyőzhetjük a gonoszt az életünkben.

05.10 Ismerni az ellenséget

„Az ő szándékai ugyanis nem ismeretlenek előttünk." 2Korintus 2,11

Fontos, hogy ismerjük ellenségünknek, az ördögnek a taktikáját.

Tudnunk kell, hogy hazug, kezdettől fogva. Sőt, ő a hazugság atyja (Jn 8,44). Megcsalta Évát, mivel hamis elképzelést közölt vele Istenről, és azóta is újra meg újra ezt teszi.

Halloween nélkülem!

Halloween nélkülem!

Halloween… nélkülem!

Klári és Dávid kíváncsian nyomják orrukat a kirakatnak. Az üveg mögül ronda sütőtökök vigyorognak vissza rájuk. Klárinak erről eszébe jut valami:
- Épp a Halloweenről kell fogalmazást írnunk. Brrr, nézd azt a koponyát!
- Ne félj, nem igazi! – mondja Dávid nyugodt hangon, de Klárit kirázza a hideg. – Különben Karcsiéknál is lesz Halloween parti. Jössz?

Tartalom átvétel