Skip to main content

Ne dobd el a zagyad!

Szerző: 
Josh McDowell, Bob Hostetler

Tudd, hogy mit és miért hiszel!
Rövid fejezetekben a közgondolkodás által elfogadadott tévhiteket mutat be az amerikai szerzőpáros. Életteli példatörténeteik hol meglepőek, hol szórakoztatóak, de mindenképpen elgondolkodtatják a fiatalokat, hisz elsősorban nekik szól a kiadvány.
Témánként kérdések, feladatok vezetik tovább a gondolkodást.
A keresztyénség tényleg csak a butáknak és a gyenge akaratúaknak való? Valóban meg tudod védeni a hitedet kételkedő barátaiddal szemben? Eleged van abból, hogy folyton zavarba kerülsz, mert nincsenek válaszaid? A "Ne dobd el a zagyad!" válaszokkal szerel fel, amikkel megfelelhetsz a legnehezebb kérdéseknek is.
Josh McDowell, a világszerte ismert hitvédő, s szerzőtársa Bob Hostetler közérthető és humoros formában tár fel közismert, de téves hiedelmeket Istenrol, a Bibliáról, a vallásról és az életrol, s megmutatják, hogy a keresztyénség kiállja a tények és a józan ész próbáját. Legyünk mi is képesek arra, hogy megfeleljünk az ilyen kérdésekre: Isten valóban egy kozmikus zsaru, akinek a legfőbb célja a jókedv és az öröm eltiprása? A Biblia szerzői valóban legendákká torzították a tényeket? Csak a keresztyénségen keresztül érhető el Isten? Jézus egy tanító volt, de tudja egyáltalán valaki bizonyítani a feltámadását?
Az ilyen, s ehhez hasonló kérdésekre adott válaszok nemcsak magabiztosabbá tesznek, hanem a hittel kapcsolatos érzéseidet is meg fogják újítani, izgalmasabbá fogják tenni. A "Ne dobd el a zagyad!" olyan meggyőző keresztyén bizonyítékokat tár eléd, amiket még a leghitetlenkedőbb (-szkeptikusabb) gondolkodású ember is csak nehezen tud majd elutasítani.

NeDobdElAZagyad