Skip to main content

1. Mi a bizonyíték arra, hogy van Isten?

Maga a világegyetem létezése bizonyíték arra, hogy van Isten. Gondolkodjunk el ezen egy pillanatig! Csak három lehetőség van a világegyetem létezésére. Az első, hogy mindig is létezett. A második, hogy magától jött létre. A harmadik, hogy megteremtették. Az első lehetőséget, miszerint a világegyetem örökkévaló, a tudóstársadalom teljes mértékben elutasította. A galaxisok mozgása, a háttérsugárzási visszhang és más bizonyítékok is mind megcáfolhatatlanul arra utalnak, hogy a világegyetem egy bizonyos időpontban keletkezett, amit a tudósok az ősrobbanásnak hívnak. A második lehetőség, miszerint a világegyetem magától jött létre, filozófiailag lehetetlen, hiszen a létrejötte előtt nem volt jelen, hogy elvégezze a teremtést. Nyilvánvaló, hogy egy nem létező világegyetem nem tehetett semmit! Egyszerűen nem létezett. Mindannyian tudjuk, hogy a semmi nem tud tenni semmit. A semmi az semmi. A semmi nem lát, nem hall, nem cselekszik, nem gondolkodik, és nem is teremt. Tehát az első és a második lehetőséget kihúzhatjuk tudományos és filozófiai alapokra hivatkozva. A harmadik lehetőség, hogy egy - a világegyetemen kívül álló — valami vagy valaki hozta létre az univerzumot, az egyetlen ésszerű lehetőség.

Képzeld el, hogy eléd tartok egy festményt. Amikor meglátod a képet, milyen bizonyítékra van szükséged ahhoz, hogy megállapíthasd, létezik-e a festő? Semmi másra, csak magára a festményre. A festmény abszolút bizonyíték arra, hogy létezik az a valaki, aki megfestette. Nem kell látnod magát a festőt ahhoz, hogy higgy a létezésében. A festmény az egyetlen bizonyíték, amire szükséged van. Nem lenne ott, ha a festő nem létezne. Ugyanez a helyzet a világegyetemmel is. Maga a világegyetem létezése abszolút bizonyíték arra, hogy van teremtője.[1]

Az ateizmusról:
„Meg vagyok róla győződve, hogy az emberek azért hiszik, hogy nincs Isten, mert azt kívánják, hogy bárcsak ne lenne. Nehezükre esik hinni Istenben, miközben bűnben élnek, ezért Isten létezésének tagadásával nyugtatgatják a lelkiismeretüket."
Charles H. Spurgeon (1834-1892), angol prédikátor.[1] Isten létezését alátámasztó további bizonyítékokat az AlwaysBeReady.com oldalon találsz a THE EXISTENCE OF GOD link alatt.